2024. április 20. 08:54

KezdőlapNE VEDD ELGyőzelemmel kezdett az új Fabia RS Rally2

Győzelemmel kezdett az új Fabia RS Rally2

-

A Lausitz Rallyn győzelemmel debütált a Skoda új Rally2-es versenyautója, a Skoda Fabia RS Rally2. Az egynapos németországi versenyen Andreas Mikkelsen és Torstein Eriksen vezette sikerre a murvás pályákon az új Fabiát.

Némi meglepetésre nem a gyári csapattal kezdte az éles versenyzést a Skoda, hanem a Toksport WRT nevezte be az új Fabia RS-t, természetesen a gyár maximális támogatásával. Biztos ami biztos, úgy választottak versenyt, hogy ne legyen túl kemény a megmérettetés.

A pénteki shakedown után egy nap alatt 10 murvás gyorsaságit teljesített a mezőny. A gyorsaságik össztávja 145 kilométer volt, a könnyebbséget pedig az jelentette, hogy ötször iktattak be a programba egy-egy félórás szervizt. A gyerekbetegségek így kevésbé lephették meg a csapatot, és ez még annál is fontosabb volt, hogy Andreas Mikkelsen számára ismert legyen a futam. A Lausitz Rally ugyanis teljesen ismeretlen volt a regnáló WRC2 bajnoknak.

„Új nekem ez a rally. A videókon azt láttam, hogy a szakaszok elég gyorsak. Néhány helyen elég mélyek a nyomok, így különösen a második körök lesznek nehezek. Igazi kihívás lesz a Fabia RS Rally2-nek„- mondta Mikkelsen a verseny előtt.

Fabia RS
foto: Skoda Motorsport

A feladatot nehezítette, hogy esős-saras pályákon versenyeztek, de a norvégnak ez nem okozott gondot. A nagy győzelem helyett a biztos célba érésre koncentrált, és ebbe az is belefért, hogy nem minden szakaszt nyert meg.

Második hellyel kezdtek az első gyorsaságin, aztán még háromszor lettek másodikak. Hat szakaszt viszont megnyertek. A különbségek nem voltak nagyok, kilométerenként egy másodpercnél kevesebb volt Mikkelsenék előnye, többször csak pár másodperccel nyertek, de szakaszról-szakaszra növelték az előnyüket. Az első gyorsaságin Anders Grondal előzte meg őket egy Fabia Rally2 evo-val, a másik három alkalommal pedig Tom Kristensen egy Hyundai i20-szal. Mikkelsenék végül 21.6 másodperces előnnyel nyertek a Hyundai-os duó előtt.

A lényeg nem is a különbség volt, hanem a győzelem. Az új Fabia RS Rally2 így hiba nélkül teljesítette első versenyét és győzelemmel debütált. A Skodának pedig most ez volt a legfontosabb.

Fabia RS
foto: Skoda Motorsport

 

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss