2022. december 01. 17:51
KezdőlapNE VEDD ELSoha ilyen magasan nem járt még Porsche a történelemben (videó)

Soha ilyen magasan nem járt még Porsche a történelemben (videó)

-

- Hirdetés -

Jövőre lesz 60 éve, hogy a legendássá vált Porsche 911-es első változata legördült a gyártósorról, ebből az alkalomból pedig a stuttgartiak úgy döntöttek, hogy felállítanak egy rekordot.

Mondhatni nem megszokott, hogy 6000 méteres tengerszint feletti magasságban az emberrel egy Porsche 911-es – vagy bármilyen autó – jöjjön szembe, de aki jókor tervezett egy kis kirándulást a világ legnagyobb működő vulkánjához, a Chilében található Ojos del Saladóhoz, az mindjárt kettőt is láthatott. A Porsche ugyanis úgy döntött, hogy két, kísérleti jelleggel átalakított 911-essel kipróbálja, milyen a nyugati félteke második legmagasabb hegyén csapatni. Íme:

- Hirdetés -

Nincsenek utak, ritka a levegő, és a növények sem élnek meg. Ilyen helyre vitte el a stuttgarti gyártó a két módosított sportkocsit. A Le Mans-i 24 órást háromszor megnyerő Romain Dumas vezette csapat rekordot állított fel, hiszen soha korábban nem jutott még Porsche ilyen magasságba (egyéb, kerekeken guruló jármű sem nagyon).

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Az egészen 6007 méterig felkapaszkodó csapat jégmezőkön, -30 fokos hőmérséklet mellett is tesztelte az autókat, miközben az oxigénszint fele volt a tengerszinten tapasztalhatónak.

„Nagyon emlékezetes és különleges élmény volt egy olyan helyen, ami egyszerre gyönyörű és brutális. Szerintem ma csak a repülőgépek voltak nálunk magasabban. A csapat és az autó számára a tanulásról szólt ez a teszt, a kocsi pedig az első pillanattól fogva jól és fürgén mozgott. Kemények voltunk magunkkal és egyből nagy kihívás elé állítottuk, de így is otthon érezte magát” – összegezte a tapasztalatokat Dumas, majd kitért arra, hogy ennél följebb a hó és jégfalak miatt már nem tudtak menni.

„Varázslatos volt egy olyan 911-est építeni, amelyet még soha nem látott a világ. Ezt egy rajongó mérnökökből álló kis csoport tette lehetővé – nyilatkozta Michael Rösler, a Porsche 911-es főmérnöke. – A 911-es már bizonyított a pályán és az utakon. Ezzel a projekttel viszont egy olyan helyre fókuszáltunk, ahol nincsenek utak. A lehető legkeményebb környezetben teszteltük le, hogy működnek-e az elméleteink, és sikerrel jártunk a világ legmagasabb vulkánján.”

Porsche 911, Chile, Vulkán
Fotó: Porsche

Ami az autók műszaki paramétereit illeti, mindkét 911 (Type 992) Carrera 4S-t a gyári, 180 fokos hengerszögű, hathengeres turbófeltöltős, manuális váltóval ellátott, sztenderd körülmények között 443 lóerő leadására képes motort hajtotta. Mindkét autó bukókeretet, karbon üléseket és verseny biztonsági övet kapott, megemelték a hasmagasságát és rövidítettek a váltóáttételeken. Emellett könnyű, de nagyon erős haspáncélt is szereltek rájuk, hogy elviseljék a sziklákhoz verődést.

Használtak továbbá egy Porsche Warp-Connecter nevű szerkezetet, ami mechanikusan kapcsolja össze a kerekeket, hogy folyamatosan terhelve legyenek, és a lehető legnagyobb tapadást biztosítsák az autónak. Ezen kívül manuális, állítható differenciálzárral és csörlővel szerelték fel az autókat, illetve feljebb helyezték a hűtést, hogy megóvják az esetleges sérülésektől.

Friss