2024. április 20. 13:05

KezdőlapNE VEDD ELBútor nyerte a Santa Domenica Rally Showt, Sasa és Ranga dobogós

Bútor nyerte a Santa Domenica Rally Showt, Sasa és Ranga dobogós

-

A magyarok domináltak a 2022-es Santa Domenica Rally Shown. A négy gyorsasági szakaszból álló versenyt Bútor Róbert és Makai Gergely nyerte a Citroen C3 WRC-vel.

Bútor Robi és Makai Gergely az első két gyorsaságin nyert, aztán kicsit visszavettek, és egy negyedik, majd egy harmadik idővel 10.9 másodperces különbséggel lettek elsők.

A második helyre az utolsó két gyorsaságin lépett előre Ollé Sasa és Ollé Rebeka. Mindkét szakaszon másodikak lettek az osztrák Wagner mögött és ezzel 1.3 másodperccel meglőzték a legendás dekorral versenyző Ranga Péter – Czakó Janek duót.

Ranga Péter
foto: Ranga Rally Team

Wagner már becsületből is sietett a végén, mert a kettes gyorsaságin egy ártatlan balosban leakadt a Fabia bal oldala és tetőn állt meg. Nem Wagner volt az egyetlen aki borult, az első gyorsaságin egy román páros borította fel a Rally2-es Citroen C3-ast, a második gyorsaságin pedig egy horvát duó is tetőre tette a Subaru Imprezáját.

A magyar sikert Kovács Antal és Istovics Gergő tette teljessé, ötödik helyen végeztek, ezzel a legjobb ötben négy magyar páros végzett a 2022-es Santa Domenica Rally Shown.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss