2024. április 25. 07:01

KezdőlapNE VEDD ELA WTCR-bajnok Azcona kipróbálná a rallysportot 

A WTCR-bajnok Azcona kipróbálná a rallysportot 

-

A WTCR bajnok Mikel Azcona nagyon örül Efrén Llarena Eb címének. A két spanyol versenyző gyerekkorukban egymással is versenyzett gokart futamokon. 

Amíg Efrén Llarena és Sara Fernández 1980 után szerzett Spanyolországnak Rally Európa-bajnoki címet, addig Mikel Azcona tavaly megnyerte a WTCR utolsó szezonját és az első spanyol bajnok lett. 

A két spanyol versenyző azonban korábban már egymás ellen is összemérte tudását gokart versenyeken. 

“Efrén jó barátom, gyerekkorunkban gokart versenyzők voltunk mindketten – mondta Mikel Azcona az ERC hivatalos oldalának. – Hasonló korúak vagyunk és Spanyolországban is közel lakunk egymáshoz. Amikor abbahagytuk a gokartozást ő a rally, én pedig a túraautózás felé indultam. Különböző karriert futottunk be, de nagyon jó volt az FIA Gálán talákozni egymással. Ő rally Európa-bajnokként és WTCR-bajnokként voltam a gálán. A címek megszerzése után sokat beszélgettünk Efrénnel, és nagyon lenyűgözött, hogy bajnoki címet ért el.” 

A WTCR-bajnok maga is kipróbálná egyszer a rallysportot. 

“A Hyundai Motorsport versenyzőjeként már esett szó a rallysportról, amit szívesen kipróbálnék egyszer. Azt hiszem erre adna is lehetőséget a Hyundai.” 

Friss