2024. március 29. 09:01

KezdőlapNE VEDD ELÓriási csatában dőlt el a Lappföld Rally

Óriási csatában dőlt el a Lappföld Rally

-

A verseny feléig sima Huttunen győzelmet lehetett várni, ám a finn versenyző balesete után hatalmas csatában dőlt el végül az első hely kérdése a Lappföld Rallyn. 

A Lappföld Rally idén is a Finn Rally Bajnokság szezonnyitója volt, a versenyzőknek 11 havas szakaszt kellett teljesíteni két nap alatt. 

Az első nap öt szakaszát Jari Huttunen és Antti Haapala dominálta, a napot 19.3 másodperc előnnyel zárta a Skodával induló páros Teemu Asunmaa és Ville Mannisenmaki előtt, míg a harmadik helyen Juha Salo és Kristian Temonen állt további 5.6 másodperc hátránnyal. 

Az első napot követően az első négy helyen skodás párosok álltak. 

A második napon hat szakasz várt a mezőnyre, valamint egy nagy csata. 

Történt ugyanis, hogy Jari Huttunen az első szakaszon még csak 7 másodpercet vesztett előnyéből, majd a következő szakaszon baleset miatt kiesett. 

Ekkor Juha Salo állt az élre, aki 7 tizeddel megelőzte Teemu Asunmaat. Salo előbb növelni tudta előnyét 2.9 másodpercre, a kilencedi9k szakaszt követően azonban már Asunmaa állt 2.3 másodperc fórral. 

Az utolsó előtti szakaszon Salo támadt és a 33.18 km-es szakasz után 6 tizedre megközelítette riválisát. 

A verseny végül az utolsó, 31.51 km-es szakaszon dőlt el, mely után Asunmaa 1.5 másodperc előnnyel tudott nyerni Salo előtt. 

A harmadik helyen Lauri Joona és Tuukka Shemelka 1:48.7 perc hátránnyal zárt Skodával, de a negyedik helyen is a cseh márkával végzett Juuso Metsala és Jaakko Jantti. 

A legjobb, nem skodás versenyző Niclas Grönholm és Antti Linnaketo lett Citroennel. 

A bajnoki címvédő Mikko Heikkila nem indult a Lappföld Rallyn. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss