2024. április 26. 23:43

KezdőlapNE VEDD ELKomoly riválist kap a Rally Legend, jön a Mitikus Autók Rallyja

Komoly riválist kap a Rally Legend, jön a Mitikus Autók Rallyja

-

A Rally Legend hosszú évek óta egy komoly rallyünnep a múltban szerepelt autókkal. Májusban azonban megrendezik Olaszországban a Mitikus Autók Rallyját, mely komoly riválisa lehet a san marinói rendezvénynek. 

Május 24-27. között rendezik a Mitikus Autók Rallyját, mellyel a szervezők célja, hogy újraélessze a rallysport hőskorának nagyszerű A-csoportos és WRC autóit. 

Az olasz Varzi központú versenyen 1994 és 2021 között szerepelt autók vehetnek részt, a rendezvény egyik főtámogatója pedig Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport korábbi csapatfőnöke. 

“A Mitikus Autók Rallyján olyan autók állhatnak rajthoz, melyek az 1990-es évek közepétől 2021 végéig szerepeltek – mondta Andrea Adamo. – Ebbe a korszakba tartoznak a 2017 és 2021 között szerepelt WRC autók is. Ebben a korszakban valóban mitikus autók szerepeltek, ha egy Toyota Celica Turbo 4WD-ra vagy egy Subaru Impreza 555-re gondolunk, csak úgy jönnek elő a jobbnál is jobb emlékek. A Mitikus Autók Rallyja egy fantasztikus rendezvény és egy csodálatos időutazás lesz.” 

A versenyen hét szakaszt kell majd a mezőnynek teljesíteni, mely 80 kilométer versenytávot jelent négy különböző gyorsaságin. 

A rally mellett azonban komoly fesztivál is várja a résztvevőket. 

“Varzi városa és Lombardia régiója is támogatja a rendezvényt – mondta Marino Scabini, a Pavia Autóklub elnöke. – Hihetetlen élmény lesz látni az autókat Varzi városába belépni, de a versenyen kívül is sok jó program vár a résztvevőkre. Lesznek koncertjeink, különböző étkező helyek, szóval igazi fesztivál lesz.” 

A rendezvény részleteit napokon belül közzé teszik. 

Friss