2024. április 26. 05:33

KezdőlapNE VEDD ELAl-Attiyah és Ostberg élvezte a csatát, Mikkelsen a levágásokkal küzdött

Al-Attiyah és Ostberg élvezte a csatát, Mikkelsen a levágásokkal küzdött

-

A Közel-Kelet Rally Bajnokság idei második, katari versenyén Nasser Al-Attiyah nagy csatában tudott nyerni Mads Ostberg előtt, Andreas Mikkelsen a kanyarlevágásokkal küzdve lett harmadik. 

Az idei Katar Rallyn A Közel-Kelet Rally Bajnokság (MERC) 18-szoros bajnoka, Nasser Al-Attiyah komoly riválisokat legyőzve, az utolsó szakaszig tartó csatában tudta hazai versenyén 17-szer megnyerni, amivel 86. MERC győzelmét szerezte. 

Fotó: Neil Perkins

“Nagyon örülök a győzelemnek, fantasztikus hétvége volt – mondta a verseny után Al-Attiyah. – Nem volt könnyű megszerezni a 17. győzelmet, az, hogy sikerült, nagyon boldoggá tesz. Nagyot harcoltunk Mads Ostberggel, de nem volt veszíteni valóm a záró szakaszon, így tövig nyomtam a gázpedált mindenhol.” 

Fotó: Neil Perkins

A záró szakasz előtt még csak 3.1 másodperc hátrányban lévő Mads Ostberg, az utolsó szakaszon 9.1 másodpercet kapott volkswagenes riválisától, amit nem igazán tudott hova tenni a norvég skodás. 

Fotó: Neil Perkins

“Nagyon élvezetes verseny volt, nagyon jót csatáztunk Nasserrel – mondta Mads Ostberg. – A záró szakasz után az jutott eszembe, hogy Nasser végig a kezében tartotta a versenyt és olykor közel engedett magához, vagy valóban mindent beleadott. Mindenesetre közel tudtunk lenni hozzá és pont ez volt a tervünk. Ő már hatalmas tapasztalattal rendelkezik a sivatagban, ez pedig előny számára. Az utolsó szakaszról tudtam, hogy Nasser egyik kedvence, de próbáltam sietni, azonban egy elágazásban hibáztam, ugyanakkor ez nem került 9 másodpercbe. Kétszer sikerült a versenyt vezetni, így nagyon jó versenyünk volt, remélem, hogy még tudunk a jövőben itt indulni és harcolhatunk ismét Nasserrel.” 

Andreas Mikkelsen már a harmadik helynek is örült, hiszen először indult Katarban, ráadásul pénteken egy defekt miatt vesztett fél percet. 

Fotó: Neil Perkins

“A harmadik hely a maximum, amit elérhettünk első katari versenyünkön – mondta Mikkelsen. – Elégedett vagyok a teljesítménnyel. Kevesebb kanyarlevágásra számítottunk, mert az FIA sokkal komolyabb figyelmet fordít ezekre, de így is nagyon sok volt a levágás olyan helyeken, ahol erre nem számítottunk. Két szakaszt sikerült nyerni és az első pont egy olyan gyorsaságin volt, ahol kevesebb volt a levágás, azon a pályán éreztük legjobban magunkat.” 

A verseny negyedik helyén Emil Lindholm zárt, ugyancsak először indulva Katarban.

Fotó: Neil Perkins

Friss