2024. március 29. 09:16

KezdőlapNE VEDD ELMitikus Autók Rallyja – Minden infó egy helyen

Mitikus Autók Rallyja – Minden infó egy helyen

-

A májusi olasz Mitikus Autók Rallyja komoly időutazás, a rallysport ünnepe és fesztivál is lesz egyben, mondja Andrea Adamo. 

“A Mitikus Autók Rallyjának gondolata tavaly októberben fogalmazódott meg – mondta Andrea Adamo a Dirtfishnek. – Akkor egy barátom megkérdezte, van-e kedvem egy klasszikus vagy historic versenyt rendezni. Azonnal az jutott eszembe, hogy kell-e még egy historic vagy klasszikus verseny a Rally Legend mellé? Az én ötletem egy olyan verseny létrehozása volt, melyen olyan autók indulnak, melyek az utóbbi években versenyeztek. Itt az A-csoportos, Kit Car, S2000-es és a WRC autókra gondoltam. Végül az 1994-tól 2021 végéig tartó időszak autói mellett döntöttünk.” 

A versenyt a Pavia Autóklub rendezi, de Andrea Adamo tanácsokkal látja el a rendezőket, a Hyundai Motorsport korábbi csapatfőnöke pedig a dolgok összhangjában látja a sikert. 

“A versenyt egy kisebb fesztiválként képzeltem el, ahol sok minden a szervizparkban történik. A WRC-ben eltöltött időszakban mindig azt hangsúlyoztam, hogy a szurkolókat be kell csábítani a szervizparkba, ahol olyan élményekben lehet részük, amit otthonról a közösségi médián vagy telefonjukon keresztül nem kapnak meg. A Mitikus Autók Rallyja pont ilyen lesz Varzi központjában. Fontos volt az is, hogy a szakaszok közel legyenek a központhoz, hogy a szervizparkból könnyen ki lehessen menni egy-egy szakaszra. Az is fontos volt, hogy sűrű legyen a program, ezért a verseny péntek este kezdődik és szombat este már véget ér, így vasárnap mindenki hazautazhat.” 

Adamo a verseny szakaszainak kijelölésében is adott tanácsokat. 

“A Mitikus Autók Rallyjának szakaszait ismertem még a múltból, a Quattro Regioni Rallyról. Ezen a versenyen láttam először nem Martinis, gyári színekben tündöklő Lancia 037-est, hanem Totip festésűt. Az akkori szakaszok egy része már rossz állapotban vannak, de néhány fel lett újítva. Szerettünk volna olyan pályákat kijelölni, melyek gyorsak és a versenyzők számára élvezetesek. Nem technikás pályákat szerettem volna, ahol küzdeni kell az autókkal. A verseny idején már meleg lehet a helyszínen, elég lesz a mezőnynek ezzel küzdeni.” 

A rally azonban más programokat is kínál. 

“Minden este bulizni hívjuk a résztvevőket, a szervizparkban pedig a helyi kereskedőknek lehetőségük lesz áruik eladására. Lesznek borok, ételek és minden más. Emlékszem a Sanremo Rallyra, ami több települést is érintett, a városokban pedig az emberek kijöttek csodálni az autókat, a rally igazi ünnepet teremtett, és pont ez a célunk a rendezvényünkkel.” 

A mezőny főként privát versenyzőkből fog állni, de Adamo igyekszik kihasználni kapcsolat rendszerét is. 

“A versenyt főként privát versenyzőknek találtuk ki, de szeretnénk néhány nagy nevet is elhívni. Megvannak az elképzelések, hogy kiket szeretnénk a híres versenyzők közül elhívni, igyekszünk őket elérni. Ugyanakkor nemcsak pilótákra és navigátorokra gondoltunk, csapattagokra is. Szeretnénk, ha a versenyzők élveznék a rendezvényt, ezért, ha egy szakaszon problémájuk adódik és nem tudják teljesíteni, de képesek a problémát megoldani, akkor büntetéssel, de folytathatják egy későbbi szakasszal.” 

A versennyel pedig a helyszínt is lehet népszerűsíteni. 

“Szeretnénk a rendezvénnyel megmutatni Lombardi ezen részét is. Ez egy gyönyörű vidék, ahol csodálatos emberek laknak és nagyszerű termékek kaphatók. A helyi lakosság a verseny mellé állt és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű hangulatot fognak teremteni.” 

A verseny részleteiről a hivatalos oldalon lehet tájékozódni. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss