2024. április 20. 01:10

KezdőlapNE VEDD ELKettős magyar győzelem a Rebenland Rallyn

Kettős magyar győzelem a Rebenland Rallyn

-

Klausz Kristóf nyerte a Mitropa Kupa értékelését az osztrák Rebenland Rallyn, míg a verseny abszolút győzelmét Simon Wagner szerezte meg az Eurosol Racing Team Skodájával. 

Pénteken és szombaton rendezték a Rebenland Rallyt és a festői szépségű pályákon szép magyar eredmények születtek. 

A Puskádi János vezette Eurosol Racing Team Skodáját vezető Simon Wagner már a verseny elejétől az élre állt, és bár az első napot még csak 3.3 másodperc előnnyel nyerte Hermann Neubauer előtt, a második nap délutáni szakaszain már Wagner bizonyult sokkal gyorsabbnak, így végül 23 másodperc előnnyel szerezte meg a győzelmet. 

Fotó: Harald Illmer / ir7.at

A verseny harmadik helyéért Günther Knobloch és Klausz Kristóf vívott csatát, mely ugyancsak szombat délután dőlt el a magyar kettős javára. 

Klausz Kristóf és Papp Tamás a Mitropa Kupa értékelésében azonban végig vezetve nagy fölénnyel nyertek a német Dominik Dinkel előtt. 

László Martin és Berendi Dávid a Fafe Rallyn történt balesetet követően a Mitropa értékelés negyedik helyén zárt, míg a csaknem egy év kihagyás után ismét versenyen induló Hadik András és Kertész Krisztián az ötödik lett. 

Fotó: Harald Illmer / ir7.at

László Zoltán és Balázs Zsolt ugyancsak a legjobb tízben tudott zárni a Mitropa Kupában a nyolcadik helyen célba érve. 

A Mitropa Historic mezőnyében Mekler László és felesége a második helyen ért célba, míg Mang Huba és Béres “Unicum” Attila az ötödik lett. 

A Mitropa Kupa és az Osztrák Rally Bajnokság is a Lavanttal Rallyval folytatódik három hét múlva. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss