2024. április 19. 06:22

KezdőlapNE VEDD ELLoeb rajt-cél győzelmet aratott az Azori-szigeteken

Loeb rajt-cél győzelmet aratott az Azori-szigeteken

-

Sébastien Loeb végig vezetve, de szoros küzdelemben szerezte meg a győzelmet az Azori-szigeteken Andreas Mikkelsen előtt. 

Az Azori-szigetek Rally idén már nem szerepelt az ERC naptárban, ennek ellenére több nagy sztár meghívásával szerettek volna jó versenyt lebonyolítani a szervezők. 

Az indulók között volt a kilencszeres rally világbajnok, Sébastien Loeb is, aki egy Fabia RS Rally2-vel állt rajthoz, navigátora ezúttal Lauréne Godey volt. A riválisai között pedig olyan versenyzők szerepeltek, mint Andreas Mikkelsen, Ole Christian Veiby, Nil Solans, Erik Cais, valamint a teljes azori-szigeteki bajnokságban induló mezőny, köztük Ricardo Mourával. 

Már a verseny legelső szakaszán az élre állt Loeb és bár mindig szoros maradt a különbség az őt követők előtt, más már nem tudott az élre állni, így 19.2 másodperc előnnyel nyerni tudott a francia legenda. 

A második helyért Andreas Mikkelsen, Ole Christian Veiby, Nil Solans vívott azonban Mikkelsen el tudta kerülni a nagyobb problémákat, így végül ő zárt az ezüstös pozícióban.

A harmadik helyen Nil Solans ért célba csaknem egy perccel Mikkelsen mögött, majd Veiby következett további 15.1 másodperc hátránnyal. 

A legjobb portugál versenyző pedig Ricardo Moura lett, aki 7.2 másodperccel zárt Veiby mögött. 

Fotó: Azores Rallye

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss