2024. május 02. 16:48

KezdőlapNE VEDD ELHatalmas csatában dőlt el a belga bajnokság húsvéti versenye 

Hatalmas csatában dőlt el a belga bajnokság húsvéti versenye 

-

Maxime Potty idei második győzelmét szerezte a belga TAC Rallyn, melyen egy pillanatra sem tudott lazítani, riválisai folyamatosan a sarkában voltak. 

A Belga Rally Bajnokságban már a negyedik versenyt rendezték a húsvétot megelőző Nagyszombaton, a versenyen 12 aszfaltos szakasz és 142.89 km versenytáv várt a versenyzőkre a nap folyamán. 

A tavalyi bajnokság harmadik helyezettje már az első szakaszon az élre állt, miután a szakaszt nyerő Cédric Cheraint korai rajt miatt 10 másodperccel büntették. 

A citroenes Potty előnye azonban csak 3.2 másodperc volt a skodás Adrian Fernemont előtt, aki egészen a harmadik szakaszig Potty nyomában maradt, azonban Cherain ekkorra feltudott lépni a második helyre és hátránya csak 3.6 másodperc volt, majd ez a különbség négy szakasz után 4.4 másodpercre nőtt az első két helyen álló versenyző között. 

A verseny második köre jobban alakult a 23 éves Potty számára és előnyét 9.3 másodpercre növelte Cherain előtt. 

Cherain, aki tavaly még Porschéval nyerte meg kategória bajnoki címét, az utolsó négy szakasz során azonban támadott, azonban 5.2 másodperc előnye így is maradt Pottynak, így idei harmadik sikerét szerezte, amivel magabiztosan vezeti a bajnoki pontversenyt az ugyancsak három második helyet szerző Cherain előtt. 

A harmadik helyen Bastien Rouard zárt Hyundaijal, 1:19.4 perc hátránnyal, míg Adrien Fernemont a negyedik helyen ért célba.  

Friss