2024. május 02. 03:16

KezdőlapNE VEDD ELGrönholm rajthoz áll a Mitikus Autók Rallyján

Grönholm rajthoz áll a Mitikus Autók Rallyján

-

Négy év kihagyás után ismét versenyen indul Marcus Grönholm, a kétszeres világbajnok egy 2008-as Subaru Impreza WRC-vel áll rajthoz a májusi versenyen, navigátora pedig Timo Rautiainen lesz.

Marcus Grönholm utoljára a 2019-es Svéd Rallyn állt rajthoz versenyen, azonban 2000 és 2002 rally világbajnoka négy év után ismét rallyn indul az olasz Mitikus Autók Rallyján. Az 55 éves finn legenda navigátora Timo Rautiainen lesz, akivel vb címeit szerezte és akivel négy éve is indult Svédországban.

“Nagyon örülünk Timoval, hogy Andrea Adamotól meghívót kaptunk az olasz versenyre – mondta Marcus Grönholm a Dirtfishnek. – Már régen versenyeztem, nagyon nem is emlékszem rá, talán még Svédországban. Elsősorban szeretnénk majd jól érezni magunkat a Mitikus Autók Rallyján, nem az eredményre fogunk koncentrálni. Nem azért ülök ismét autóba, hogy világbajnok legyek, nem fogok idiótaként vezetni. Biztos vagyok benne, hogy sok néző lesz majd a pályák szélén, akiket szeretnék szórakoztatni és jól érezni magam velük.”

Marcus Grönholm és Timo Rautiainen utoljára 2009-ben versenyzett 2008-as Subaru Impreza WRC-vel.

A Mitikus Autók Rallyja május 24-27. között rendezik Varzi környékén.

Friss