2024. április 26. 09:01

KezdőlapNE VEDD ELKlausz legjobb magyar versenyzőként negyedik és vezeti a Mitropa Kupát a Lavanttal Rallyn

Klausz legjobb magyar versenyzőként negyedik és vezeti a Mitropa Kupát a Lavanttal Rallyn

-

Hétvégén rendezik a Mitropa Kupa idei második versenyét, a Lavanttal Rallyt, melyen féltávnál Klausz Kristóf és Papp Tamás legjobb magyar versenyzőként az abszolút negyedik és Mitropa Kupa első helyén áll. 

Az Osztrák Rally Bajnokság idei harmadik versenye egyben a Mitropa Kupa második futama is, és a Lavanttal Rally mezőnyének dolgát idén alaposan megnehezítette a tavaszi havazás. 

Az első nap két szakaszából csak az egyiken lehetett versenyezni, mert az útra fák dőltek a hó súlya miatt. A pénteki egyetlen szakaszon rendezett két gyorsasági után pedig Hermann Neubauer vezetett hibátlan teljesítménnyel a nap végén 8.6 másodperccel megelőzve Simon Wagnert. 

A harmadik helyen Klausz Kristóf és Papp Tamás állt 31.1 másodperc hátránnyal, míg a legjobb 10 versenyző között még Hadik András és Kertész Krisztián szerepelt magyar indulóként, a nyolcadik helyet elfoglalva. 

Szombaton már két szakaszt teljesített a mezőny, az elsőn ismét Neubauer volt a leggyorsabb előnyét így 10 másodpercre növelve, majd a másodikat Simon Wagner nyerte, a különbséget 5.2 másodpercre csökkentve. 

Klausz Kristófékat megelőzte Günther Knobloch, így a negyedik helyet foglalják el 1:16.4 perc hátránnyal, míg hadikék tartják a nyolcadik pozíciót. 

A Mitropa értékelésében ugyanakkor Klausz 40.7 másodperc előnnyel vezet a német Dominik Dinkel előtt, Hadik pedig a negyedik helyen áll. 

A versenyen még további hat szakaszt kell a mezőnynek teljesíteni, a további eredményeket itt lehet megnézni.

Fotó: Harald Illmer / ir7.at

Friss