2024. április 26. 20:58

KezdőlapNE VEDD ELJos Verstappen megszerezte első győzelmét rallyban

Jos Verstappen megszerezte első győzelmét rallyban

-

Amíg Max Verstappen Miamiban oktatta az F1 mezőnyét, addig édesapja, Jos megszerezte első győzelmét egy belga rally versenyen. 

Nem csak a kétszeres F1-es világbajnok Max Verstappen okozott nagy örömöt családjának a hétvégén, édesapja, Jos ugyancsak nyerni tudott a belga Monteberg Rallyn, ahol az Ypres Rally egyes szakaszain vezetett a mezőny. 

Jos Verstappen azt követően tudta megszerezni első győzelmét rally versenyen, hogy utoljára decemberben indult versenyen Skoda Fabia RS Rally2 autójával, majd migrén problémái az autón kívülre kényszerítették. 

Az 51 éves Jos győzelme korántsem volt annyira nyomasztó, mint fia Miamiban aratott sikere, hiszen a verseny 11 szakasza után holtversenyben zárt a 10 mp-es büntetést is begyűjtő Davy Vannestével, azonban mivel Jos Verstappen és navigátora, Renaud Jamoul nyerték a legelső szakaszt, a végső győzelmet is ők szerezték. 

“Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a visszatérés a rallyversenyekhez – mondta Jos Verstappen. – Nehéz időszak volt az utóbbi számomra, amikor nem tudtam versenyezni, ezért nem is számítottam arra, hogy nyerni tudok. A verseny közben elkezdett esni, és lelassultam, később azonban sikerült gyorsulnom és végül sikerült a győzelmet megszerezni.” 

Friss