2024. április 23. 16:35

KezdőlapNE VEDD ELAl-Attiyah problémákkal teli verseny végén lett második

Al-Attiyah problémákkal teli verseny végén lett második

-

Nem a legjobban alakult Nasser Al-Attiyah hétvégi jordán versenye, azonban a problémákkal teli rally végén a második helyezéssel is megőrizte vezető helyét a Közel-Kelet Rally Bajnokságban. 

Pénteken és szombaton rendezték a Közel-Kelet Rally Bajnokság (MERC) idei harmadik versenyét, a korábban WRC naptárba is bekerült Jordán Rallyn. 

A bajnokság éléről Nasser Al-Attiyah várhatta a versenyt, miután a MERC értékelésében második helyen kezdett a szezonnyitó Omán Rallyna helyi Abdullah Al-Rawahi mögött, majd hazai versenyén nyerni tudott Katarban, ahol Al-Rawahi kiesett. Nasser így 20 pont előnyben volt két verseny után a kuwaiti Mshari Al-Thefiri, valamint unokatestvére, Nasser Khalifa Al-Attiyah előtt, míg Al-Rawahi 24 pontos hátránnyal volt a negyedik. 

Fotó: Neil Perkins

A Jordán Rallyn az első napon hét, majd a másodikon hat szakaszt kellett teljesíteni, a versenytáv pedig 208.04 km volt. 

Pénteken az erőviszonyoknak megfelelőenj Nasser Al-Attiyah kezdett a legjobban, azonban a délutáni második szakaszon eltört a Volkswagen kardántengelye, amivel összesen három szakaszt kellett teljesítenie, így a napot Abdullah Al-Rawahi zárta az élen, Nasser pedig 2:33.5 perc hátránnyal a második volt 1:53 perccel megelőzve Mshari Al.Thefirit. 

Szombat délelőtt Al-Attiyah megkezdte hátránya ledolgozását és a déli szervizbe már csak 1:20 perc hátránnyal mehetett.  

Délután azonban talán rekordot is sikerült felállítania a katari versenyzőnek, aki mind a három szakaszon defektet szedett össze (!), ennek ellenére végül riválisai problémáit is kihasználva megőrizte második helyét nem kevesebb, mint 7:04.2 perc hátránnyal Al-Rawahi mögött és 1:33 perccel Al-Thefiri előtt. 

A bajnokságban ugyanakkor továbbra is Nasser Al-Attiyah vezet 18 ponttal megelőzve Al-Rawahit és 23 ponttal Al-Thefirit. 

A hat futamos bajnokság negyedik versenyét szempetmber elején rendezik Libanonban. 

Fotó: Neil Perkins

Friss