back to top
2024. szeptember 08. 03:01

KezdőlapNE VEDD ELLukyanuk hatalmas balesetet szenvedett, nehezen tudott kimenekülni a lángba boruló autóból

Lukyanuk hatalmas balesetet szenvedett, nehezen tudott kimenekülni a lángba boruló autóból

-

Alexey Lukyanuk éppen tanítványával, Alexander Semenovval tesztelt a jövő heti spanyol Ourense Rallyra készülve, amikor bekövetkezett a rémisztő baleset. 

Alexey Lukyanuk azt követően, hogy tavaly februárban Oroszország megtámadta Ukrajnát, bejelentette, hogy amíg a háború tart, nem kíván versenyezni. 

Idén év elején a RallyCafe.hu-nak adott interjú során pedig az orosz versenyző mindezt megerősítette, elárulva, hogy bár nem versenyez, de fiatal orosz versenyzőknek segít fejlődni. 

A kétszeres Európa-bajnok éppen Alexander Semenovval tesztelt a jövő heti spanyol Ourense Rally előtt egy Peugeot 208 Rally4-gyel, amikor a páros helyet cserélt és Lukyanuk ült a bal1-be. 

Nem kellett volna! Lukyanuk ugyanis egy jobb kanyarban elvesztette uralmát az autó felett, ami a sofőr felöli oldalával egy domboldalnak ütközött. A baleset után a navigátor helyén ülő Semenov gyorsan kitudott szállni az autóból, azonban a sofőr felöli ajtó be ragadt a becsapódás következtében. A helyszínen lévő nézők már megkezdték Lukyanuk kiszabadítását, amikor hirtelen az autó lángba borult. Ezt követően szerencsére még időben Lukyanuk a navigátor felöli oldalon kitudott menekülni.  

A Peugeot porig égett.

Friss