2024. május 03. 07:43

KezdőlapNE VEDD EL15 éves versenyző győzelme a Liepaja Rallyn

15 éves versenyző győzelme a Liepaja Rallyn

-

A Rally Európa-bajnokság Liepaja Rallyján lett bajnoki versenyeket is tartottak, a lett junior bajnokságban pedig nagyon fiatal versenyzők zártak az élen. 

A Lett Rally Bajnokság híres arról, hogy vezetői engedély nélkül is indulhatnak versenyzők a futamokon, ezért tanult ebben a sorozatban 18 éves kora előtt Kalle Rovanpera és Oliver Solberg is. 

Az idei Liepaja Rallyn pedig szintén nagyon fiatal versenyzők értek el nagy eredményeket. 

A lett verseny mindkét napja külön volt értékelve a lett sorozatban, melynek junior kategóriájában 14 és 15 éves versenyzők küzdöttek R2-es éa Rally4-es autókkal. 

A szombati napon a lett junior bajnokságban az olasz Valentino Ledda szerezte meg a győzelmet a 15 éves norvég Karl Peder Nordstrand és a 16 éves szintén olasz Giovanni Trentin előtt. 

A vasárnapi értékelést azonban már Nordstrand nyerte a mindössze 14 éves finn Isak Hatanmaa és a német Samuel Drews előtt. 

Fotó: Isak Hatanmaa

Ledda és Drews életkoráról nincs sajnos információ. 

A lett bajnokságban a hétvégi versenyek már a negyedik és ötödik futamok voltak, korábban a junior bajnokságban a 18 éves észt Karl-Markus Sei, a 16 éves észt Jaspar Vaher is nyerni tudott. 

Nordstrand idén már Rally2-es Skodával is versenyzett a szezon első három versenyén egy győzelmet és egy harmadik helyet szerezve.

Lettországban születnek a jövő sztárjai?

Friss