2024. április 29. 02:48

KezdőlapNE VEDD ELHadik Olaszországban szerezte az első idei győzelmét

Hadik Olaszországban szerezte az első idei győzelmét

-

Hadik András és Deák Attila nyerte az olasz Casentino Rallyn a Mitropa Kupa értékelését, így a többszörös magyar bajnok első idei győzelmét aratta. 

A Mecsek Rally után az olasz Casentino Rallyn mérték össze gyorsaságukat a Mitropa Kupa indulói. A Bibbiena környéki versenyen, mely az olasz IRC bajnokság futama is volt, nyolc gyorsasági és 104.91 km versenytáv várt az indulókra. 

A Mitropa Kupában mindvégig Hadik András és Deák Attila tudta diktálni a tempót és végül 2:13.5 perc előnnyel meg is szerezte a győzelmet a Ford Fiesta Rally2-vel versenyző páros az Opel Corswa Rally4-gyel induló szlovén Mark Skulj és Pia Sumer előtt, míg a harmadik helyen László Zoltán és Balázs Zsolt ért célba Rally2-es Skodával. 

Hadik András így első győzelmét szerezte azt követően, hogy tavaly a Salgó Rallyn elszenvedett baleset után kihagyta az egész szezont és csak idén tért vissza a versenyzők közé. 

A Mitropa Kupa értékelésében még egy magyar kettős, a Juhász Csaba – Pásztor Tamás duó tudott célba érni a kupa értékelés hetedik helyén. 

A Historic Mitropa Kupában ugyancsak begyűjtött kupát magyar versenyző, miután Mang Huba és Béres “Unicum” Attila a harmadik helyen zárt. 

Az olasz versenyt abszolút értékelésben a francia Stéphane Lefebvre és Andy Malfoy nyerte Citroen C3 Rally2-vel a szlovén skodás Bostjan Avbelj és Damijan Andrejka előtt 11.6 másodperc előnnyel.  

A Mitropa Kupa következő versenyét a nyári szünet után, szeptember 7-9. között a horvát Kumrovec Rallyn rendezik. 

Friss