2024. április 27. 20:42

KezdőlapNE VEDD ELÉrdi rajt-cél győzelmével már a Historic Eb második helyén

Érdi rajt-cél győzelmével már a Historic Eb második helyén

-

Ifjabb Érdi Tibor és Kerék István magabiztosan nyerte a Historic Eb osztrák futamát, a Weiz Rallyt követően pedig kategóriája második helyére lépett. 

Az osztrák Weiz Rallyn rendezték a Historic Eb idei hatodik versenyét, melyen 13 gyorsasági és 145.3 km versenytáv várt a versenyzőkre. 

Az aszfaltos verseny pedig már az első szakaszon jól indult Ifjabb Érdi Tibornak és Kerék Istvánnak, mert bár legnagyobb riválisaikkal, az olasz Luckyval és Fabrizia Pons-szal azonos időt autóztak, azonban a Lanciás kettősnek problémájuk akadt a szakaszra vezető etapon az autóval, így elkéstek és 10 másodperces büntetést kaptak.  

A nyitó szakasz után így Érdiék vezettek, és a folytatásban bár Lucky igyekezett ledolgozni hátrányát, a magyar fordos versenyző különösen szombati tempójával nem tudtak harcolni, Érdiék pedig végül 1:02 perc előnnyel nyertek. 

A verseny harmadik helyén a német Jürgen Geist és Josef Král zártak 4:42.8 perc hátránnyal.

Fotó: Harald Illmer / ir7.at

Hat versenyt követően a 4-es kategóriát Lucky 80 pont előnnyel vezeti, a második helyre azonban Érdi Tibor lépett. Sajnos a magyar kettősnek idén felemásan sikerültek eddig a versenyek, mivel bár öt versenyükből hármat megnyertek, ugyanakkor kettőn csak 2-2 pontot szereztek. 

Lucky-ék azonban mind a hat versenyen célba értek és két győzelemmel, valamint négy második helyezéssel rendelkeznek. 

A Historic Eb-n még három versenyt rendeznek. 

Friss