2024. április 29. 20:42

KezdőlapNE VEDD ELMásfél perces hátrányból tudott nyerni a Hyundai versenyzője a CODASUR futamán

Másfél perces hátrányból tudott nyerni a Hyundai versenyzője a CODASUR futamán

-

Hétvégén rendezték a Dél-Amerikai Rally Bajnokság (CODASUR) idei negyedik futamát Bolíviában, melyen Fabrizio Zaldívár elképesztő hátrányból tudott nyerni. 

A bolíviai Rally Santa Cruz versennyel folytatódott a CODASUR bajnokság, melyen 13 gyorsasági és 174.84 km versenytáv várt a nemzetközi sorozat 21, öszessen pedig 118 rajthoz állóra. 

Az első versenynap hét szakasza után kettős hazai vezetés alakult ki, Marco Bulacia 40.5 másodperc előnnyel vezetett Bruno Bulacia előtt, míg a paraguayi Augusto Bestard további 33.1 másodperc hátránnyal volt harmadik. 

A CODASUR bajnokságot vezető Fabrizio Zaldivar ugyanakkor egész nap nem találta a jó tempót és hét szakaszt követően csak ötödik volt 1:37.7 perc hátrányban. 

A második nap hat gyorsaságija azonban hatalmas fordulatot tartogatott. 

Az első gyorsaságin Marco Bulacia azonnal 5 és fél percet vesztett és a 12. helyre esett vissza az élről. Az első helyet így Bruno Bulacia vette át, aki már 1 perccel előzte meg Miguel Zaldivart, míg Fabrizio Zaldivar a negyedik helyre lépett, hátránya pedig 1:05.6 perc volt. 

A második nap harmadik szakaszát követően még mindig Bruno Bulacia vezetett, mégpedig 1:10.9 perc előnnyel a második helyre lépő Fabrizio Zaldivar előtt. 

A második kör első szakaszán Bulacia is bajba került és 1:10 percet vesztett, ami után még mindig megőrizte vezető helyét, azonban már csak 9 tizeddel állt Zaldivar előtt. 

A paraguayi pilóta pedig a verseny utolsó előtti szakaszán át is vette a vezetést 5.1 másodperccel Bulacia előtt, aki a záró szakaszon még megpróbált támadni, végül azonban a győzelmet Fabrizio Zaldivar szerezte meg 1.9 másodperc előnnyel. 

A paraguayi pilóta így idei harmadik sikerét érte el a hat futamos CODASUR bajnokságban, és számításaink szerint 24 pontos előnyre tett szert a bajnokságban Augusto Bestard előtt. 

Friss