2024. április 29. 22:14

KezdőlapNE VEDD ELGrzyb harmadszor lehet lengyel bajnok, legendás autók és közel száz nevező a...

Grzyb harmadszor lehet lengyel bajnok, legendás autók és közel száz nevező a Szilézia Rallyn

-

Jövő hétvégén rendezik a Szilézia Rallyt, melyen eldőlhet a lengyel bajnoki cím, valamint a szurkolók autólegendákat csodálhatnak meg. 

A Szilézia Rally az ERT-bajnokság 16., a CEZ 12., és a Lengyel Rally Bajnokság utolsó előtti, hatodik futama lesz szeptember 8-10. között. 

Az aszfaltos versenyen 12 gyorsasági és 150.34 km versenytáv vár a nevezőkre. 

A nevezőkre, akikből lesz bőven, hiszen 99 páros jelezte részvételi szándékát. 

A legizgalmasabb csata a Lengyel Rally Bajnokság címéért folyik majd, a sorozatot Grzegorz Grzyb öt verseny után négy győzelemmel és 47 pont előnnyel várja az élről. A Topp-Cars Rally Team Skodájával versenyző kétszeres lengyel bajnok akár harmadik címét is megszerezheti, ha sikerül legalább 35 pont előnyt megtartania Lukasz Byskiniewicz előtt. 

Grzyb, aki hétszeres szlovák bajnok is, 2016-ban és 2018-ban hazájában is bajnok tudott lenni. 

Az ERT mezőnyében a cseh René Dohnal várhatja a versenyt a bajnokság éléről, a Peugeot 208 Rally4-gyel induló versenyző 97 pont előnnyel vezeti a sorozatot az ír Callum Devine előtt, akit jól ismerhetünk a Rally Hungaryról is. 

A Szilézia Rally egyik legjobban várt mezőnye azonban a historic autók lesznek, ahol többek között Subaru Legacy, Audi Quattro, Ford Sierra, Volvo Amazon vagy éppen Porsche 911 is lesz. 

Friss