2024. április 29. 22:15

KezdőlapNE VEDD ELHihetetlenül szoros versenyt hozott a Szilézia Rally, eldőlt a lengyel bajnokság

Hihetetlenül szoros versenyt hozott a Szilézia Rally, eldőlt a lengyel bajnokság

-

Extrém szoros küzdelmet hozott az idei Szilézia Rally, melynek végén Grzegorz Grzyb harmadik lengyel bajnoki címét szerezte. 

A Szilézia Rallyn idén 12 gyorsaságit kellett a mezőnynek teljesítenie, az aszfaltos pályákon pedig hihetetlenül szoros küzdelem alakult ki. 

A péntek esti 4 km-es gyorsaságin Lukasz Byskiniewicz volt a leggyorsabb Skoda Fabia Rally2 evoval, azonban előnye csak 1.3 másodperc volt márkatársa, Kacper Wróblewski előtt, majd további 2 tizedes hátránnyal a Volkswagennel versenyző Dariusz Polonski, 4 tizedes hátránnyal pedig a Topp-Cars Skodájával induló Grzegorz Grzyb következett. 

A szombati hét szakasz során Polonski, Wróblewski, a Hyundaijal induló Jaroslaw Szeja is vezetni tudott, a különbségek pedig mindvégig nagyon kicsik volt az élmezőnyben. A nap végén Szeja 9 tizeddel előzte meg Byskiniewiczet, 8.3 másodperccel Wróblewskit, míg Gryzb az ötödik volt 15.4 másodperc lemaradással. 

A záró nap négy szakaszán pedig továbbfolytatódott a kiélezett verseny, mely során reggel Byskiniewicz ismét az élre állt, azonban az utolsó előtti szakaszon már Wróblewski vezetett ismét és helyét már a záró szakaszon is megtartotta. 

A skodás versenyző végül 5.1 másodperc előnnyel nyert Byskiniewicz, 7.5 másodperccel Szeja előtt. 

Grzegorz Grzybnek pedig a negyedik hely is elég volt, hogy megszerezze 2016 és 2018 után ismét a lengyel bajnoki címet egy futammal a lengyel szezon vége előtt. 

Friss