back to top
2024. május 06. 04:49

KezdőlapNE VEDD ELNagyszerű magyar szereplés a Kumrovec Rallyn, Hadik átvette a vezetést a Mitropa Kupában

Nagyszerű magyar szereplés a Kumrovec Rallyn, Hadik átvette a vezetést a Mitropa Kupában

-

Fantasztikus magyar eredmények születettek a Mitropa Kupa horvát versenyén, a  Kumrovec Rallyn, melynek végén Hadik András vette át a vezetést az abszolút értékelésben, míg Mang Huba a historic bajnokság második helyére lépett. 

Az idei Kumrovec Rallyn két nap alatt 11 gyorsasági és 101.96 km versenytáv várt a 80 fős mezőnyre. 

Az első két szakaszt követően a német Dominik Dinkel állt a verseny élén a szlovén Rok Turkot megelőzve, Dinkel egyúttal a Mitropa értékelését is vezette Hadik András és Kertész Krisztián előtt. 

A második nap kilenc szakasza során Rok Turk átvette a vezetést abszolútban és végül 10.6 másodperc előnnyel nyerni tudott Dinkel előtt, ugyanakkor Hadik András a harmadik helyen tudott zárni közvetlenül a Kovács Antal – Istovics Gergő kettős előtt. 

A Mitropa Kupában így Dinkel nyert, de Hadiknak a második hely is azt jelentette, hogy a bajnokságban átvette a vezetést Klausz Kristóftól. 

A Mitropa Historic értékelésében is szép magyar eredmény született, Mang Huba és Béres “Unicum” Attila ugyanis második helyen zárt, így bajnokságban is a horvát győzelmet megszerző olasz Paolo Lulli mögé, a második helyre tudott lépni. 

A Mitropa Kupa szezonja a szlovén Nova Gorica Rallyval folytatódik két hét múlva. 

A verseny végeredménye, és a további magyar indulók eredményei 

Friss