2024. április 28. 13:14

KezdőlapNE VEDD ELAl-Attiyah kiesett Libanonban és hátrányba került a bajnokságban, Feghali 16-szor nyert

Al-Attiyah kiesett Libanonban és hátrányba került a bajnokságban, Feghali 16-szor nyert

-

Komoly fordulat következett be a Közel-Kelet Rally Bajnokságban (MERC) a libanoni versenyt követően, miután Nasser Al-Attiyah kiesett. A versenyt Roger Feghali nyerte, immáron 16-szor! 

A MERC szezon első felét Nasser Al-Attiyah 18 pont előnnyel zárta az ománi Abdullah Al-Rawahi előtt, az év második felét nyitó Libanon Rally azonban komoly fordulatot hozott. 

A murvás versenyt ugyan Al-Attiyah nagyon jól kezdte, hiszen megnyerte a nyitó szuperspeciált, azonban szombaton már az első szakasztól Roger Feghali vette át a vezetést, és a délelőtti szakaszok után már 20.6 másodperc előnyre tett szert a katari versenyző előtt. 

Al-Attiyah azonban a szombati első szakaszon hibázott és balesetet szenvedett, ami véget vetett versenyének, miután a Volkswagen Polo GTI R5 komolyan sérült. 

A versenyt pedig végül nagyon magabiztosan nyerte a libanoni legenda Roger Feghali, így megdöntve saját rekordját, már 16-szor zárt a verseny élén. 

A második helyen pedig az ománi Al-Rawahi zárt, hátránya ugyan 3:46.4 perc volt, de második helye így is nagy jelentőséggel bírt, hiszen átvette a MERC értékelésében a bajnoki első helyet. 

Az ománi versenyző a ciprusi és kuvait versenyek előtt 6 pont előnnyel áll Al-Attiyah előtt. 

A bajnokság legnagyobb favoritja ugyan még mindig a katari versenyző, több hiba már nem fér bele idén, ha ismét bajnoki szeretne lenni. 

Friss