2024. április 29. 19:34

KezdőlapNE VEDD ELHogy állnak a FIA kontinens bajnokságok? - Észak - és Közép-Amerika (NACAM)

Hogy állnak a FIA kontinens bajnokságok? – Észak – és Közép-Amerika (NACAM)

-

Az Észak – és Közép-Amerikai Rally Bajnokság (NACAM) hétvégi szezonzáróján még hárman esélyesek az év végi bajnoki címre. 

A NACAM Bajnokság idén nevével ellentétben csak Észak-Amerikai versenyekre korlátozódott, azonban izgalmakban így sem volt hiány. 

A hat versenyből álló szezon három Mexikói futammal indult, majd egy kanadai, végül pedig ismét két Mexikói verseny rendeztek, illetve rendeznek. 

A bajnokság a Mexikó Rallyval indult, ahol a pénteki, a szombat délelőtti és a vasárnapi Power Stage-en zajlott a regionális bajnokság versenye. 

A győzelmet pedig a hazai környezetben induló Carlos Salas jr – és Jaime Zapata Ortega szerezte meg Skoda Fabia R5-tel, a Ricard Cordero jr – Marco Hernández – Citroen C3 Rally2 trió előtt. A harmadik helyen a mexikói – spanyol Alejandro Mauro Sánchez és Diego Sanjuan de Eusebio kettős szerezte meg Skoda Fabia Rally2 evoval. 

Az ugyancsak mexikói RAC 1000 Rallyn már Ricardo Codreo jr. nyert, míg Carlos Salas jr. lett a második, míg a harmadik helyen ezúttal is Alejando Mauro Sánchez zárt. 

Sakas jr. szonban a további eddig megtartott három versenyen már nem állt rajthoz a bajnokságban. 

A harmadik versenytől így két versenyzőre korlátozódott a bajnokság, miután Mauro Sánchez Alejandro két harmadik hely után már nyerni tudott az ugyancsak mexikói Aguascalientes Rallyn, amire majd a kanadai Baie-des-Chaleurs Rallyn Ricardo Cordero jr. tudott nyerni Sánchez Alejandro előtt, az ötödik versenyen, a Sierra Juárez Rallyn, mely a negyedik mexikói rally volt a szezonban azonban ismét Sámchez Alejandro volt a leggyorsabb, míg Cordero csak negyedik lett. 

A szezonzáró Montanas Rally előtt, melyet hétvégén rendeznek, pedig igen kiélezett a bajnokság állása a két versenyző között. Mauro Sánchez Alejandro 3 ponttal előzi csak meg Ricardo Cordero jr.-t , de a harmadik helyen 21 pont hátránbyna álló Miguel Granados is még esélyes a bajnoki címre. 

Friss