2024. május 02. 21:53

KezdőlapF1Max Verstappen mellett édesapjának is sikerült történelmet írnia idén

Max Verstappen mellett édesapjának is sikerült történelmet írnia idén

-

Max Verstappen idén az F1-ben, Jos Verstappen pedig a hétvégén a rallysportban tudott történelmet írni, igaz Jos csak a saját eddigi legjobb eredményét tudta megjavítani. 

Max Verstappen idén azzal írt történelmet, hogy sorozatban 10 F1-es futamot tudott megnyerni, míg Jos Verstappen a hétvégi Kelet-Belga Rallyn tudott győzelemmel zárni, így első sikerét érte el a Belga Rally Bajnokságban. 

A Kelet-Belga Rallyn Jos Verstappen és Cedric Cherain vívott kiélezett csatát és az utolsó szakasz előtt csupán 7 tized volt a holland versenyző előnye, amit Cherain csökkenteni tudott a záró szakaszon, azonban így is maradt Verstappennek 5 tizedmásodperc előnye, így Renaud Jamoul navigálásával megszerezte első győzelmét a bajnokságban Skoda Fabia RS Rally2-vel.

Fotó: kroon-oil-brc.be

Max Verstappen édesapjának idén korábban már volt két második helye a Belga Rally bajnokságban, a hétvégi eredmény azonban eddigi legnagyobb sikere rallyversenyzőként. 

Már a verseny előtt történelemírásra készültek a belga bajnokságban, ugyanis ezen a versenyen Maxime Potty bebiztosíthatta volna bajnoki címét, amivel a legfiatalabb bajnok lett volna, azonban a Kelet-Belga Rallyn nem sikerült célba érnie, míg legfőbb riválisa, Cedric Cherain második lett, így a november végi Spa Rallyn hatalmas csata várható a bajnoki elsőségért. 

Friss