2024. április 28. 20:17

KezdőlapERCPaddon újabb bajnoki címhez került közelebb a hétvégén

Paddon újabb bajnoki címhez került közelebb a hétvégén

-

Hayden Paddon nyerte az Új-Zélandi Rally Bajnokság utolsó előtti versenyét, amivel komoly lépést tett hazai bajnoki címe felé. 

Hétvégén rendezték az Új-Zéland Rally Bajnokság utolsó előtti versenyét, a Daybreaker Rallyt, melyen Hayden Paddon szerezte meg a győzelmet John Kennard navigálásával a Hyundai i20 N Rally2-ben.  

Az idei Európa-bajnok párosnak azonban nem volt mindig könnyű dolga a versenyen. 

“A verseny szakaszai nagyon egyediek a a többi versenyhez képet – mondta Hayden Paddon. – Sok a kanyar és jóval technikásabbak, mint amire előzetesen számítottam. Ez volt az egyik legnehezebb versenyünk hosszú idő után, vakon kellett hinni az itinernek, mert nem ismertük a pályákat. John ezúttal is kíváló munkát végzett.” 

Paddon 3:08.9 perc előnnyel tudott nyerni Shane van Gisbergen előtt, aki egy Audi S1 AP4-gyel állt rajthoz, míg a harmadik helyen Raana Horan zárt Skoda Fabia Rally2 evoval. 

A bajnokságban így Paddon 14 pontra növelte előnyét Horan előtt, így közelebb került a nemzeti bajnoki címhez. Az idei ERC győztese négy versenyből hármon indult hazájában, és mindhárom nyerni tudott. 

Fotó: Hayden Paddon

Friss