2024. április 29. 10:00

KezdőlapNE VEDD ELKovács Antal a versenyt, Szilágyi János a horvát értékelést nyerte a Porec...

Kovács Antal a versenyt, Szilágyi János a horvát értékelést nyerte a Porec Rallyn

-

Komoly magyar sikerek születtek a Horvát Rally Bajnokság utolsó előtti versenyén, Kovács Antal a versenyt, míg Szilágyi János a horvát értékelést nyerte a Porec Rallyn. 

Hétvégén rendezték a Horvát Rally Bajnokság utolsó előtti 2023-as versenyét, a Porec Rallyt, melyen nyolc gyorsasági és 74.82 km versenytáv várt a 38 fős mezőnyre. 

A verseny első négy szakaszán a szlovén Marko Grossi és Marko Stopar vezette a versenyt Hyundai i20 R5-tel, azonban az ötödik szakaszon hibázott, kicsúszott, majd autója is lefulladt, így az élre Kovács Antal és Istovics Gergő állt.  

Kovácsék Hadik András Ford Fiesta Rally2-es autójával álltak rajthoz, miután a saját Hyundai i20 N Rally2-es gépükkel Michelisz Norbert és Tagai Róbert fog versenyezni a Rally Hungary-n. 

Az utolsó négy szakaszon tizedekre menő csata zajlott a magyar és szlovén kettős között, végül azonban sikerült megőrizni 4 másodperc előnnyel Kovácséknak az első helyet Grossiék előtt, így megnyerték a versenyt. 

A harmadik helyen a szlovén Tim Novak és Uros Ocvirk zárt Ford Fiesta Rally3-mal. 

Fotó: Szilágyi János

A negyedik helyet azonban sikerült megszereznie Szilágyi Jánosnak és Csák Alexnek, akik így megnyerték a horvát nemzeti értékelést a Peugeot 208 Rally4-gyel. 

Szilágyiék győzelmükkel pedig 26 pont előnyre tettek szert a bajnokságban, így a szezonzáró, október végi Kanovle Rallyn akár bajnoki címet is szerezhetnek.

Friss