2024. április 27. 08:58

KezdőlapNE VEDD ELAl-Attiyah ciprusi győzelme után holtverseny a MERC-ben, az FIA dönt a bajnokról

Al-Attiyah ciprusi győzelme után holtverseny a MERC-ben, az FIA dönt a bajnokról

-

A Közel-Kelet Rally Bajnokság (MERC) utolsó, ciprusi versenye után sem lehet tudni, hogy ki lett a bajnok, miután Nasser Al-Attiyah győzelme után holtverseny alakult ki kőzte és Abdullah Al-Rawahi között. 

A Ciprus Rallyt az ománi Abdullah Al-Rawahi hat pont előnnyel várhatta Nasser Al-Attiyah előtt, így a MERC 18-szoros bajnok katari versenyzőjének legalább hét ponttal többet kellett volna szereznie, hogy ismét bajnok legyen. 

A murvás verseny első négy szakaszát követően Al-Attiyah vezetni is tudott a versenyen a helyi Simos Galatariotis és Al-Rawahi előtt, azonban az első nap utolsó előtti szakaszán a ciprusi versenyző állt az élre és végül az első napot 15.2 másodperc előnnyel zárta Al-Attiyah előtt, míg a harmadik helyen Christos Demosthenous 3:05.9 perc hátránnyal várhatta az utolsó napot. Al-Rawahi azonban csak negyedik volt további 1 perc hátránnyal. 

Az utolsó nap azonban komoly fordulatot hozott, Galatariotis a Volkswagen hűtőjének sérülése miatt rögtön az első szakaszon kiesett, míg Al-Rawahi megelőzte Demosthenoust ezen a gyorsaságin.  

A három versenyző sorrendje pedig a későbbiekben sem változott, így a Power Stage dönthetett volna a MERC bajnoki címről. Itt azonban Al-Rawahi 13.5 másodperc előnnyel nyerni tudott Al-Attiyah előtt, így pontosan hat ponttal szerzett többet a versenyen a katari versenyző és a bajnokságban holtverseny alakult ki, így az FIA a későbbiekben fog dönteni arról, hogy az ománi versenyző első, vagy a katari pilóta 19. bajnoki címét szerezte. 

“Nagyon szeretjük a Ciprus Rallyt, ezért jó volt, hogy indulhattunk ezen a versenyen – mondta Nasser Al-Attiyah a verseny végén. – Örülünk, hogy nyerni tudtunk. A bajnokságban holtversenyben zártunk Abdullah-val, így kíváncsian várjuk, hogy milyen döntést hoz az FIA. Nem bánnám, ha ketten lennénk a bajnokok, mert először lenne két győztese a MERC-nek.” 

“Ez az egyik kedvenc versenyem – mondta Abdullah Al-Rawahi. – Az első nap utolsó szakaszán defektet szedtünk össze, ezért csak a negyedik helyen zártuk a napot. A második napon próbáltunk gyorsak lenni, hogy megszerezzük a második helyet, ami végül sikerült is. Nagyon elégedettek vagyunk a szezonnal, ha bajnokok leszünk, ha nem.” 

Fotó: Neil Perkins / Ciprus Rally

Friss