back to top
2024. május 20. 21:43

KezdőlapNE VEDD ELLegendák és hét magyar versenyző a Rally Legenden

Legendák és hét magyar versenyző a Rally Legenden

-

A Rally Legenden idén is igazi legenda parádé lesz, miután a múlt és jelen nagy WRC sztárjai állnak rajthoz. A versenyen pedig részt vesz hét magyar induló is. 

A hétvégén rendezik San Marinoban a Rally Legendet, melynek nevezési listáin ismét nagyon sok legenda és sztár versenyző szerepel, de magyar indulókat is találunk. 

A rendezvény Star kategóriájában indulók csupán időmérés nélkül a szurkolókat fogják szórakoztatni. A mezőnyben pedig olyan versenyzők indulnak, mint Jari-Matti Latvala és Lorenzo Bertelli, akik Rally1-es Toyotával lesznek láthatóak, valamint Stig Blomqvist (Audi Quattro Sport E2), Nikolay Gryazin (Lancia Delta), Allister McRae (Subaru Impreza 555), Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC), Johan Kristoffersson (Audi S1 EKSRX), Ray Breen, Craig Breen édesapja (Subaru Legacy). 

A WRC kategóriában 40 WRC, Rally2-es, S2000-es, N-csoportos és S1600-os autóval induló egység lesz. 

A Historic mezőnyben 36-an állnak rajthoz, köztük a WRC hőskorában versenyző 83 éves Jean-Claude Andruet (Simca), Patrick Snijers (Chevrolet Corvette), valamint a magyar versenyzők közül Hodosi Gábor és Szoták Zoltán, Gaál Ferenc és Tóth Sándor, Schneer László és Greffer Lajos (Lada). 

A Classic kategóriában 45 induló lesz, köztük Gustavo Trelles (Subaru Impreza 555), valamint a magyar versenyzők közül Tóth Attila és Tóth István, Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs, Dudás István Márton és Hajoka János, Fábián Dániel és Fábián Donát (Lada). 

Friss