back to top
2024. május 12. 07:39

KezdőlapNE VEDD ELTanak, Fourmaux és kilenc magyar páros az osztrák Herbst Rallyn

Tanak, Fourmaux és kilenc magyar páros az osztrák Herbst Rallyn

-

Igen komoly mezőny lesz látható két hét múlva a Herbst Rallyn, melyen Ott Tanak és Adrien Fourmaux is a Közép-Európa Rallyra tesztel, de a mezőnyben sok magyar induló is lesz. 

Összesen 113 nevezés érkezett az osztrák Herbst Rallyra, melyen összesen 10 ország versenyzői állnak rajthoz. A mezőny nagy részét természetesen a hazai, osztrák indulók teszik ki, de 15 cseh, 9 magyar, 6 német, 3 francia, 2 olasz, valamint egy-egy finn, lengyel, észt és horvát versenyző is nevezett. 

A szurkolók közül várhatóan a legtöbben Ott Tanakra lesznek kíváncsiak, aki Rally1-es Ford Pumával indul, de ott lesz a mezőnyben Adrien Fourmaux is Rally2-es Fiestával. Az M-Sport versenyzői természetesen a Közép-Európa Rallyra fognak tesztelni, ahogy a citroenes Nicolas Ciamin is. 

A magyar versenyzők közül pedig Vida Szabolcs és Petrovszki Dániel (Skoda Fabia Rally2 evo), Vida Péter és Bárdos Péter (Skoda Fabia R5), Gyarmati Ariel és Lukács László (Mitsubishi Lancer Evo IX), Gutai Marcell és Hajdina Martin (Peugeot 208 R2), Fischer Dániel és Buna Zoltán (Subaru Impreza), Hoffer Zsolt és Czézinger Kristóf (Peugeot 208 Rally4), Markovics György és Kertész Krisztián (BMW M3 E36), Szabó Árpád és Papp Arnie (Citroen C2 R2), Németh Gergely és Görög Péter (Citroen C2 R2) áll rajthoz. 

A versenyen október 21-én nyolc gyorsasági és csaknem 100 km versenytáv vár a mezőnyre. 

Friss