2024. április 28. 13:33

KezdőlapNE VEDD ELHatalmas show és nagyszerű magyar eredmények az idei Rally Legenden (videó)

Hatalmas show és nagyszerű magyar eredmények az idei Rally Legenden (videó)

-

Idén is nagy érdeklődés mellett rendezték meg a Rally Legendet, melyen a versenyzők maximálisan kiszolgálták a sok ezer szurkolót. A magyar versenyzők is büszkék lehetnek eredményeikre. 

Látványban és szurkolókban idén sem volt szegény a Rally Legend, melyet csütörtöktől vasárnapig rendeztek meg San Marinoban. 

A verseny WRC kategóriájában Luca Pedersoli Citroen C3 WRC-vel szerezte meg a győzelmet, az olasz versenyzőt pedig két svájci induló követte, Sebastian Carron Skoda Fabia Rally2 evoval lett második, míg Mirko Puricelli Citroen DS3 WRC-vel a harmadik. 

A Historic mezőnyben már magyar versenyzők is szerepeltek, közülük Gaál Ferenc és Tóth Sándor a nyolcadik, Hodosi Gábor és Szoták Zoltán a kilencedik, Schneer László és Greffer Lajos a 15. helyet szerezte meg, mindannyian Ladával. A kategóriát Matteo Musti nyerte Simone Brusori előtt, így kettős Porsche győzelem született, míg a harmadik helyen Stefano Rosati Talbottal ért célba. 

A Classic mezőnyben Tóth Attila és Tóth István érte el a legjobb eredményt a 19. helyezéssel, míg Fábián Dániel és Fábián Donát a 21., Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs 24. helyen ért célba, mindannyian Ladával. A kategóriában három Subaru Impreza 555-tel szerezték meg az első három helyet, sorrendben Antonio Cairoli, Marcos Ligato és Gustavo Trelles. 

A Star mezőnyben induló legendák időmérés nélkül, csak a szurkolóknak autóztak a rendezvényen. 

Friss