2024. május 02. 07:44

KezdőlapNE VEDD ELOstberg a világ egyik legjobban fejlődő bajnokságában indulna

Ostberg a világ egyik legjobban fejlődő bajnokságában indulna

-

Mads Ostberg idén az ERC versenyein állt elsősorban rajthoz, de versenyzett a MERC bajnokság katari rendezvényén, valamint további kisebb versenyeken is. A jövőben azonban a norvég versenyző kipróbálná tudását Amerikában is. 

“Általában decemberig nem dőlnek el a következő év programjai, de elmondhatom, hogy nagyon érdekelne az Amerikai Rally Bajnokságban (ARA) való indulás – mondta a Dirtfishnek Mads Ostberg. – Valószínű, hogy jövőre még az ERC-ben indulok, de más lehetőségeket sem zárok ki.” 

Az ARA az utóbbi időkben sokat változott, bár idén Brendon Semenuk mind a nyolc bajnoki versenyt megnyerte a Subaruval, a mezőny is erősödik. 

“Szerencsére a rallynak köszönhetően körbe utazhattam a világot, sok emberrel megismerkedtem, de igazán érdekelne még Amerika is, ahol korábban nem versenyeztem. Nagyon érdekesnek találom az ARA-t, mert szinte mindent másképp csinálnak ott, mint máshol. A rally nem pályaversenyzés és nem egy pályán kell körbe-körbe menni, hanem A-ból B-be kell eljutni, ami során sok kalandot lehet átélni. Szeretem, amikor új kalandokat élhetek át, ezért is érdekelne Amerika.” 

Friss