2024. április 28. 15:56

KezdőlapNE VEDD ELKaran Patel nyerte a Zambia Rallyt, nagy lépést tett első Afrika Bajnoki...

Karan Patel nyerte a Zambia Rallyt, nagy lépést tett első Afrika Bajnoki címe felé (videó)

-

A kenyai Karan Patel nyerte az Afrika Rally Bajnokság utolsó előtti idei versenyét Zambiában, így megerősítette vezető helyét a bajnokságban.

A Zambia Rallyn a hazai versenyén induló Leroy Gomes (Ford Fiesta R5), a tavalyi ARC Bajnokság győztese kezdett a legjobb formában és vezető helyét egészan az első nap utolsó szakaszáig tartani tudta, akkor azonban az idei Afrika Bajnokság éllovasa, a kenyai Karan Patel (Ford Fiesta R5) állt az élre egyetlen másodperc előnnyel.

a második napon ádáz küzdelem zajlott a két versenyző között, hol a zambiai, hol pedig a kenyai versenyző tudott olykor 20 másodperc előnnyel is vezetni, azonban a Gomes a 13. szakaszon fának csapódott, és bár személyi sérülés nem történt, a versenyt nem tudta folytatni.

A győzelmet így Karan Patel szerezte meg az ugandai Jas Mangat (Hyundai i20 R5) és a kenyai Hamza Anwar (Mitsubishi Lancer Evo X R4) előtt.

Az ARC bajnokságot a novemberi Tanzánia Rally előtt Patel 9 pont előnnyel vezeti Mangat és 27 ponttal a Zambiában kieső Ugandai Yasin Nasser (Ford Fiesta Rally2) előtt.

Friss