2024. április 30. 07:39

KezdőlapNE VEDD ELMagyar bajnoki címek és dobogós eredmények a 2023-as Mitropa bajnokságban

Magyar bajnoki címek és dobogós eredmények a 2023-as Mitropa bajnokságban

-

Öt év után ismét magyar bajnoki cím született a Mitropa Kupában, miután Hadik András megnyerte az abszolút értékelést. Historic bajnok lett a navigátorok között Béres “Unicum” Attila, Kertész Krisztián a navigátorok abszolút, míg Mang Huba a pilóták Historic bajnokságában zárt második helyen. 

A hétvégi svájci Rally Du Valais versennyel lezárult az idei Mitropa Kupa bajnokság, a bajnokság szervezői pedig már vasárnap este elkészítették az ideiglenes végeredményt. 

Utoljára 2018-ban, Fogasy Gergely volt arra képes, amit idén Hadik András ért el a Mitropa Kupában, ahol sikerült megnyernie a pilóták közötti abszolút értékelés bajnoki címét. A fordos versenyző navigátora, Kertész Krisztián pedig a navigátorok között az év végi második helyet szerezte meg. 

A Hadik-Kertész kettős hat versenyen indult a az idei bajnokságban, egy győzelem mellett pedig további három alkalommal zárt dobogós eredménnyel. 

pdf-mospo

Fotó: Béres „Unicum” Attila

A Historic bajnokságban a navigátorok között született magyar első hely, Mang Huba versenyzőtársa, Béres “Unicum” Attila révén. A Skoda Favoritos pilóta pedig a második helyen zárt a pilóták között. 

A Mang-Béres kettős az idei hat versenyük során négy dobogós eredményt ért el a historic bajnokságban. 

A bajnoki címeket és dobogós helyezéseket elérő versenyzők mellett további szép magyar eredmények is születtek, amiket itt lehet megtekinteni. 

Friss