2024. május 01. 04:15

KezdőlapNE VEDD ELHét éven belül négy abszolút magyar bajnoki cím a Mitropa Kupában

Hét éven belül négy abszolút magyar bajnoki cím a Mitropa Kupában

-

Hadik András idei bajnoki címe immáron a negyedik abszolút magyar elsőség az egyik legrégebbi nemzetközi bajnokságban, a Mitropa Kupában. 

A Mitropa Kupát 58 évvel ezelőtt, 1965-ben hozták létre, és a sorozat igen népszerű lett az utóbbi években a magyar versenyzők között, akik közül hét évvel ezelőtt Hideg Krisztián volt az első, aki abszolút bajnoki címet tudott szerezni. 

Hideg Krisztián Kerék István navigálásával 2016-ben Mitsubishi Lancer Evo IX-vel, majd egy évvel később már Skoda Fabia R5-tel tudott első helyen zárni, így a magyar versenyzők közül a legeredményesebbek ebben a nemzetközi sorozatban. 

Fotó: Kerék István

2018-ban Fogasy Gergely és Berendi Dávid szerezte a harmadik abszolút magyar bajnoki címet a Mitropa Kupában Peugeot 208 T16 R5-tel. 

Fotó: Harald Illmer / ir7.at

Ezt követően azonban öt évet kellett várni az újabb abszolút magyar bajnoki címre, hogy Hadik András Kertész Krisztián navigálásával tudjon az év végi első helyen zárni Ford Fiesta Rally2-vel. 

Amilyen népszerű lett ez a bajnokság a magyar versenyzők között, vélhetően nem az idei Hadik-elsőség az utolsó a Mitropa Kupában. 

Friss