2024. május 05. 15:11

KezdőlapNE VEDD ELGyarmati Ariel és Rimár Tamás nyerte az Árpádtető Rallyt (videó)

Gyarmati Ariel és Rimár Tamás nyerte az Árpádtető Rallyt (videó)

-

Vasárnap rendezték az Árpádtető Rally mini sprint versenyt, melyen a tesztelők között Gyarmati Ariel, a sprintes mezőnyben pedig Rimár Tamás volt a leggyorsabb.

A szombati kiadós eső után vizes aszfalton kezdődött, majd a vasárnapi napsütés hatására fokozatosan felszáradt az Árpádtető Rally pályája. A szép őszi időjárás mellett pedig sokan kilátogattak az idei utolsó baranyai versenyre.

A mini sprint mezőnynek négy gyorsaságit kellett teljesíteni,a Rimár Tamás – Tombács Péter kettős végül minden szakaszon a legjobb idővel ért célba, azonban 20 másodperces büntetése miatt csupán 3.6 másodperccel előzte meg a ladás Bajusz Krisztián – Imre Bence párost. A kategória harmadik helyén Szabó Zsolt és Polereczki Ramóna 42.9 másodperc hátránnyal ért célba Suzuki Swiftjével. A mini sprintes mezőnyben végül 24-en értek célbe.

A tesztelők kategóriájában öt gyorsaságit kellett teljesíteni, Gyarmati Ariel és Kocsis György végül három szakaszt nyert és 59.3 másodperc előnnyel a kategória élén zárt a Mitsubishivel. A második helyet ifj. Ranga László és Czakó Janek szerezte meg két szakaszt nyerve, de 10 másodperces büntetést is szerezve az R5-ös Skodával. A harmadik helyet Bévárdi Péter és Kanász Cintia szerezte meg Ladával. A kategóriában végül 18-an látták meg a célt.

Eredmények

Friss