2024. május 03. 08:13

KezdőlapNE VEDD ELNem látták értelmét a folytatásnak, sorban álltak ki a versenyzők a Monza...

Nem látták értelmét a folytatásnak, sorban álltak ki a versenyzők a Monza Rallyn

-

A legendás Monzai versenypályán és annak szervizútjain idén is megrendezésre került a Monza Rally, mely korábban volt WRC futam is, idén azonban az időjárás teljesen tönkretette a rendezvényt. 

2020-ban és 2021-ben a WRC szezont megmentő verseny volt a Monza Rally, mely a múltban komoly népszerűségre tett szert. 

Tavaly a verseny nem lett megrendezve, idén azonban az olasz bajnokság záró versenye lett, azonban az időjárás okozta rendkívül nehéz körülmények között a 97 rajthoz állóból csupán 53-an értek célba. 

Monzát az utóbbi napokban elképesztően sok eső áztatta, ami a murvás pályákat sártengerré változtatta, amiben sok autó egyszerűen elakadt, vagy beázott. 

A körülmények miatt pedig sokan úgy döntöttek, hogy nem folytatják a versenyt, köztük volt Roope Korhonen, a WRC3 világbajnoka is, aki egy Toyota GR Yaris autóval a hasonló autók számára kiírt kupában állt rajthoz. 

“Szervizeléskor fura hangot adott ki az autó, amit lehet, hogy meglehetett volna oldani, de a körülmények miatt úgy döntöttünk, hogy kiállunk – mondta Roope Korhonen. – A kupában induló versenyzők közül sokan a sártengerben ragadtak, vagy mert egyszerűen elakadtak, vagy meghibásodott a sok víztől az autó. Nem lett volna értelme nekünk sem a folytatásnak.” 

A versenyt végül Andrea Mabellini nyerte 5.5 másodperc előnnyel Paolo Andreucci előtt, míg a harmadik Tommaso Ciuffi lett 11.2 másodperc hátránnyal. Az abszolút sorrend első 16 helyén csak skodás versenyző zárt, de a legjobb 19-ben is csupán Rachele Somaschini fért Citroennel.

Friss