2024. május 02. 14:11

KezdőlapNE VEDD ELA Hyundai partnercsapata Amerikában tervezi a 2024-es évet

A Hyundai partnercsapata Amerikában tervezi a 2024-es évet

-

A Hyundai Motorsport partnercsapata, a 2C Competition 2024-ben az Amerikai Rally Bajnokságban (ARA) szeretné megszorítani a 2023-ban veretlen, subarus Brandon Semenukot. 

A francia székhelyű 2C Competition 2024-ben az ARA versenyein szeretne két Hyundai i20 N Rally2-vel rajthoz állni. 

A csapat menedzsere, Florent Peronnet bízik benne, hogy megtudják Rally2-es autóval is szorítani a 2023-as bajnokságot veretlenül megnyerő subarus Brandon Semenukot. A Hyundai partnercsapata sokáig Lia Blockkal, Ken Block lányával tervezte az idei évet, azonban Lia végül 2024-ben az F1-es Williams csapat akadémiáján fog tanulni. 

Ken Block lánya raliról formaautóra vált, Forma-1-es csapat fogja támogatni

“Az előző szezonban nagyon élveztük az amerikai versenyeket, ezért 2024-ben szeretnénk visszatérni – mondta Florent Peronnet a Dirtfishnek. – Az ARA egy jó bajnokság, és kicsit több támogatással képes lesz híresebbé válni. Sokáig Lia Blockot szerettük volna egyik versenyzőnknek, ő azonban a Williams csapatot választotta és biztos vagyok benne, hogy jól döntött és képes lesz az akadémián jól szerepelni. Most az a célunk, hogy egy gyors Európai versenyzőt sikerüljön Amerikába hívnunk, akivel főként a technikásabb versenyeken felvehetjük a versenyt a Subaruval is. A gyors versenyeken és a nagy sebességű kanyarokban azonban előnyben lehet a Subaru.” 

Az ARA ez évi szabályai még nem ismertek, azonban Peronnet bízik benne, hogy a szabály lehetővé teszi, hogy Rally2-es autóval is lehessen harcolni az erősebb Subaru ellen. 

“Részünkről minden a helyén van, észen állunk Amerikában versenyezni, azonban abban még reménykednünk kell, hogy olyan technikai szabályozás születik 2024-re, mellyel kisebb lehet a hátrányunk a Subaruval szemben.” 

Friss