2024. április 28. 11:40

KezdőlapNE VEDD ELA szimulátortól a Janner Rally győzelméig - Michael Lengauer sokkolta a rallysport...

A szimulátortól a Janner Rally győzelméig – Michael Lengauer sokkolta a rallysport világát

-

Michael Lengauer nevét nem sokan ismerték az osztrák határokon kívül egészen az idei Janner Rallyig, ahol elképesztő győzelmet aratott. 

Michael Lengauer az idei Janner Rally előtt csupán 15 versenyen állt rajthoz, és korábban egy harmadik hely volt a legjobb eredménye, amit a 2020-as Janner Rallyn ért el Subaruval. 

Az idei Freistadti versenyen azonban eljött az ő ideje, és a változatos körülmények között, melyet akár a Monte is megirigyelhetne, fantasztikus teljesítményt nyújtva győzelemmel zárt. 

“Egyáltalán nem számítottunk arra, hogy nyerhetünk a versenyen – mondta Michael Lengauer a Dirtfishnek. – Gyerekkori álmom volt, hogy egyszer indulhassak egy igazi versenyen. Aztán ez 2015-ben eljött és egy kis autóval (Suzuki Swift Sport) elindultam a Burg Rallyn. Ezt követően azon dolgoztunk, hogy kicsit jobb autóval is tudjak egy versenyen indulni.” 

Azonban a következő versenyre egészen 2018-ig várni kellett, ezt a három évet pedig szimulátorral töltötte Lengauer. 

“Az egyetlen dolog, amiben kiélhettem versenyzési vágyamat, az a Richard Burns Rally volt, igaz azzal túl sok időt is töltöttem. A szimulátor jót tett a koncentrációnak, ami nagyon fontos volt.” 

Új győztest avattak a Janner Rallyn, László Martin az értékes hetedik helyen zárt

Az osztrák pilóta az idei Janner Rally győzelme után sem tud komolyabb bajnokságokról álmodni anyagi háttere miatt. 

“A WRC, a WRC2 és az ERC is túl messze van az anyagi hátteremhez képest, őrültség lenne erről álmodni.” 

Friss