2024. május 02. 23:51

KezdőlapNE VEDD ELOstberg szárnyal, mégis Al-Attiyah vezet a Katar Rallyn

Ostberg szárnyal, mégis Al-Attiyah vezet a Katar Rallyn

-

Mads Ostberg négyből három szakaszt is nyert a Közel-Kelet Rally Bajnokság (MERC) szezonnyitó katari versenyén, azonban egy defektet is összeszedett, így Nasser Al-Attiyah vezet a pénteki nap felénél. 

Mads Ostberg és Patrik Barth kezdte a legjobb formában a MERC-bajnokság katari versenyét, miután megnyerte a csütörtöki szuperspeciált és a pénteki első szakaszt is már 19.2 másodperccel vezetett Nasser Al-Attiyah előtt. 

A verseny harmadik szakaszán azonban defektet szedett össze a norvég skodás pilóta, így két percet vesztett, és bár megnyerte a negyedik szakaszt is, az ötödik helyen áll. 

A verseny élére pedig Nasser Al-Attiyah állt, akinek 10 év után ismét Giovanni Bernacchini navigál, a katari-olasz páros 17.8 másodperc előnnyel várhatja a sivatagi pályák délutáni ismétlését. 

A Lappföld Rallyn készül a svéd WRC-futamra a Toyota

A második helyen Pierre-Louis Loubet áll új navigátorával, Loris Pascaud-dal, míg a harmadik helyen a Abdulaziz Al-Kuwari és James Fulton 24.7 másodperc hátránnyal várhatja a folytatást. Loubet a pénteki első szakaszon vesztett időt, miután az első sivatagi szakaszán nem mert túl nagy tempóval közlekedni. 

A MERC-bajnoki címet tavaly Nasser Al-Attiyah mellett megnyerő Abdullah Al-Rawahi 38.1 másodperc hátrányt gyűjtött össze négy szakasz alatt. 

A versenyre ugyan nevezett, de rajthoz már nem állt Martins Sesks. 

Katar Rally, élmezőny az SS4 után 
1 #1 Nasser Al-Attiyah – Giovanni Bernacchini (QAT – ITA) VW Polo GTI R5 31:17.5
2 #2 Pierre-Louis Loubet – Loris Pascaud (FRA) Skoda Fabia RS Rally2 +17.8
3 #5 Abdulaziz Al-Kuwari – James Fulton (QAT – IRL) VW Polo GTI R5 +24.7
4 #3 Abdullah Al-Rawahi – Ata Al-Hmoud (OMN – JOR) Skoda Fabia Rally2 evo +38.1
5 #4 Mads Ostberg – Patrik Barth (NOR) Skoda Fabia RS Rally2 +1:03.3

Amíg érkeznek az idei videók, addig egy kis visszatekintő a tavalyi versenyre

Friss