2024. április 28. 22:02

KezdőlapNE VEDD ELLoubet kényelmes előnnyel vezet Katarban, Al-Attiyah hatalmas büntetést kapott

Loubet kényelmes előnnyel vezet Katarban, Al-Attiyah hatalmas büntetést kapott

-

Pierre-Louis Loubet nagy előnnyel vezet a Katar Rallyn a szombat délelőtti szakaszokat követően, miután péntek este a felügyelők komoly büntetéseket róttak ki a versenyzőkre. Nasser Al-Attiyah fél órás büntetést kapott. 

A Közel-Kelet Rally Bajnokság (MERC) idei első versenyének péntek utolsó szakaszát követően arról számoltunk be, hogy Nasser Al-Attiyah 5.6 másodperccel vezeti a versenyt Pierre-Louis Loubet és 18.3 másodperccel a hét szakaszból hatot megnyerő, de napközben egy defekt miatt 2 percet vesztő Mads Ostberg előtt. 

Nos, ez az eredmény komolyan változott még a katari éjszakában, hiszen különböző kisebb hibákat követően 5-10 másodperces büntetéseket kaptak a versenyzők nagyrésze.  

A legkomolyabb büntetést azonban Nasser Al-Attiyah-ra rótták ki a felügyelők, miután a katari versenyző a péntek délelőtti utolsó szakaszt követően három keréken érkezett a szervizparkba, ezt követően Nasser még teljesítette a délutáni gyorsasági szakaszokat, míg a felügyelők már a lehetséges büntetésen tanakodtak. 

Ostberg hét szakaszból hatot megnyert, de Al-Attiyah vezet az első nap végén Katarban

Végül az a döntés született, hogy Al-Attiyah a kiesett versenyzők közé kerül a péntek délutáni 3 szakaszra, amiért 30 perc büntetést kapott. 

A napot végül Loubet zárta az élen 22.7 másodperccel Mads Ostberg, 39.6 másodperccel Abdulaziz Al-Kuwari és 1:11.5 perccel Abdullah Al-Rawahi előtt. 

Szombaton újabb hat gyorsasági várt a mezőnyre, melyből 3-at már teljesítettek. 

Ezek közül Nasser Al-Attiyah kettőt, míg Loubet egyet nyert meg, így a francia versenyző 46 másodpercre növelte előnyét Mads Ostberg előtt, míg Al-Kuwari 1:44 perc hátránnyal a harmadik, Al-Rawahi pedig további 5.4 másodperc lemaradással a negyedik. Nasser Al-Attiyah a félórás büntetés miatt 28:55.3 perc hátránnyal áll a délutáni szakaszok előtt. 

Előfordulhat azonban, hogy Mads Ostberg már nem tud kimenni ezekre a pályákra, miután a délelőtti utolsó sivatagi szakaszt követően rossz útvonalon indult el a szervizpark felé, ami vagy komoly időbüntetést, vagy pedig kizárást von maga után. 

Katar Rally, élmezőny az SS10 után  
1 #2 Pierre-Louis Loubet – Loris Pascaud (FRA) Skoda Fabia RS Rally2 1:22:04.5 (0:05)
2 #4 Mads Ostberg – Patrik Barth (NOR) Skoda Fabia RS Rally2 +46.0 (0:15)
3 #5 Abdulaziz Al-Kuwari – James Fulton (QAT – IRL) VW Polo GTI R5 +1:44.0
4 #3 Abdullah Al-Rawahi – Ata Al-Hmoud (OMN – JOR) Skoda Fabia Rally2 evo +1:49.4 (0:05)
#1 Nasser Al-Attiyah – Giovanni Bernacchini (QAT – ITA) VW Polo GTI R5 +28:55.3

Friss