back to top
2024. május 15. 16:57

KezdőlapNE VEDD ELKalle Rovanpera Porsche Kupában indul a WRC mellett

Kalle Rovanpera Porsche Kupában indul a WRC mellett

-

Kalle Rovanpera idén a WRC mellett kipróbálja a gyorsasági szakágat is a Porsche Carrera Cup Benelux sorozatban, ahol négy versenyen is indulni fog. 

Kalle Rovanpera idén csak részmunkaidőben fog versenyezni a WRC-ben, ahol a Svéd Rallyn kezdődik szezonja. 

Az elmúlt két év 23 éves rally világbajnoka azonban a tavalyi Japán Rally idején megszerette a pályaversenyzést is, amit ugyancsak szeretne kipróbálni. 

Pénteken pedig bejelentették, hogy a finn versenyző a Porsche Carrera Cup Benelux sorozat négy futamán áll rajthoz a RedAnt csapat Porsche 911 GT3 Cup autójával. 

Az, hogy a Spa-Francorchamps-i, Zandvoorti, Imolai, Asseni, Red Bull Ringi, vagy Zolderi futam közül mely négyen indul Rovanpera, csak később derül ki. 

“Régóta szerettem volna kipróbálni a pályaversenyzést – mondta Kalle Rovanpera. – Hatalmas kihívás lesz, és nagyon izgatott vagyok a lehetőség miatt. Szerintem ez a bajnokság nagyon jó, vannak fiatal és tapasztalt versenyzők is. Nagyszerű tanulási lehetőség lesz számomra.” 

A finn pilóta a WRC-ben eddig csak Toyotával versenyzett, ahogy a japán márkájú autót használta korábbi driftversenyein is. A pályaversenyzés terén azonban a Porschét választotta. 

“Nagyon jó volt látni, hogy a Toyota támogatja a WRC-n kívüli versenyeimet is. Tudják, hogy nagyon szerettem volna kipróbálni a pályaversenyzést is, amit engedélyeztek.” 

Rovanpera bár pihenés céljából döntött a részmunkaidős WRC-szezon mellett, a legalább hat WRC-futam, a versenyek előtti tesztek, valamint a Porsche Carrera Kupa igencsak lefogja foglalni idejét. 

Friss