2024. május 03. 17:18

KezdőlapNE VEDD ELHarri Rovanpera ismét rajthoz áll a Nemzetek Versenyén Mexikóban

Harri Rovanpera ismét rajthoz áll a Nemzetek Versenyén Mexikóban

-

Harri Rovanpera a mexikói Nemzetek Versenyén ismét versenyautóba ül. Kalle Rovanpera édesapja 2022-ben már indult a murvás versenyen és akkor az ötödik helyen ért célba. 

A Mexikó Rally szervezői, akárcsak 2022-ben ismét Nemzetek Versenyeként rendezik meg futamukat. Két évvel ezelőtt ez a verseny volt a 2023-as WRC-futam tesztversenye, azonban az idei verseny sikere esetén sem valószínű, hogy jövőre ismét vb mezőny látogat a Közép-Amerikai országba. 

Ez azért is valószínű, mert Chilének továbbra is érvényes szerződése van a WRC Promóterrel, a világbajnokság vezetői pedig csak két amerikai versenyt szeretnének jövőre a naptárban látni, a második versenyre pedig igen jó esélyei vannak Paraguaynak. 

A mexikói verseny ugyanakkor még mindig lehet egy jó verseny, erős mezőnnyel. Ezt támasztja alá, hogy az Észak- és Közép-Amerikai Rally Bajnokságban (NACAM) is szereplő verseny egyik résztvevője Harri Rovanpera, Kalle édesapja lesz. Az egyelőre nem ismert, hogy Harri Rovanpera milyen autóval indul.

Az 57 éves versenyző, aki 1993 és 2006 között indult a WRC-ben és 2001-ben megnyerte a Svéd Rallyt, két éve Citroen DS3 R5-tel az ötödik helyen ért célba a guanajuatói versenyen, melyet február 23-25. között rendeznek, a mezőnynek 15 gyorsasági szakaszt és 188.41 km-es versenytávot kell teljesíteni. 

A 2022-es versenyt Mads Ostberg nyerte meg Skoda Fabia R5-tel, míg a nemzetek között Európa volt a legsikeresebb Norvégia és Franciaország előtt. 

Friss