2024. április 28. 15:20

KezdőlapNE VEDD ELÚj európai rally bajnokság indul 2025-ben

Új európai rally bajnokság indul 2025-ben

-

Akár a Rally Európa-bajnokság (ERC) riválisa is lehet az a 2025-ben induló bajnokság, mely az Európai Rally Széria (ERS) nevet kapta. 

A 2025-ben induló bajnokság idén rendezi kandidáló versenyeit, melyek közül az első a hétvégi portugál Fafe Rally volt, a többi verseny pedig a belga Ypres Rally és Spa Rally, valamint egy eddig még ismeretlen verseny lesz. 

Az European Rally Series nevet kapó bajnokság hivatalos honlapján szereplő kandidáló versenyek dátumai alapján kiderül, hogy az eddig még ismeretlen kandidáló versenyt május 10-11. között rendezik. 

“Az ERS egy Európára kiterjedő új rally bajnokság lesz, melynek olyan ismert versenyek lesznek részei, mint az Ypres Rally, a Spa Rally és a Fafe Rally – olvasható a bajnokság oldalán. – Marketingünk segítségével szeretnénk a bajnokságot népszerűvé tenni a versenyzők és szurkolók között.” 

Az ERS legerősebb kategóriájában Rally2-es autókkal lehet majd indulni, azonban külön kategória lesz a Rally3-as, Rally4-es, Rally5-ös és RGT autók számára is. A bajnokságban azonban helyet kapnak az elektromos Opel Corsák is.

A bajnokság szervezői élő közvetítést ígérnek a versenyek teljes időtartamára, a versenyek pedig látványos formátumban kerülnek megrendezésre. 

Arról, hogy kik a bajnokság szervezői, egyelőre nem tudni, csak annyi ismert, hogy a szervezők központja Portóban található. 

Az utolsó igazán sikeres, nem FIA bajnokságként működő sorozat az IRC volt, melyet 2006 és 2012 között az Eurosport Events működtetett. Azonban a gyári csapatokkal teli bajnokság 2013-tól megszűnt, amikor az Eurosport Events a Rally Európa-bajnokság promótere lett. 

Friss