2024. május 02. 23:04

KezdőlapNE VEDD ELJos Verstappen szakaszokat nyert, de nem tudott dobogóra állni a nagyon szoros...

Jos Verstappen szakaszokat nyert, de nem tudott dobogóra állni a nagyon szoros belga szezonnyitón

-

Igen szoros verseny zajlott a Belga Rally Bajnokság szezonnyitó, Rally van Haspengouw versenyén, melyen Jos Verstappen több szakaszt is nyerni tudott, és végül csak 16.7 másodperccel maradt el a győztes Cédric Cheraintól, azonban így is csupán az ötödik helyen zárt. 

Az aszfaltos belga szezonnyitó első két szakaszát még sikerült megnyernie Maxime Pottynak, aki tavaly a belga bajnokság legfiatalabb bajnoka lett, azonban a harmadik szakasztól Cédric Cherain állt az élre, aki többet nem is adta át helyét másnak. 

A Hyundai i20 N Rally2-vel induló versenyző nyomában azonban folyamatosan ott voltak riválisai és végül 3 másodperc előnnyel tudott nyerni a citroenes Potty előtt. A harmadik helyen az ugyancsak citroenes Niels Reyvoet zárt további 2 másodperc hátránnyal, akit Gino Bux 8.2 másodperc hátránnyal követett Hyundaijal. 

Fotó: kroon-oil-brc.be

Jos Verstappen három szakaszt is tudott nyerni Skodájával, és végül 16.7 másodperccel maradt el a győztes Cheraintól, azonban így is csak az ötödik lett. 

A hatodik helyen Bastien Rouard Hyundaijal, míg a hetediken Adrian Fernemont Citroennel ért célba, azonban még Fernemont hátránya is csupán 36.9 másodperc volt. 

A hét futamos belga bajnokság április végén a Rallye de Wallonie versennyel folytatódik.  

Cherain eredménye azt is jelenti, hogy ő lett a Hyundai által indított kihívás első győztese is.

A Hyundai Motorsport kihívást indított ügyfelei számára

Friss