2024. április 29. 19:11

KezdőlapNE VEDD ELOstberg dominált, de Mexikó nyerte a Nemzetek Rallyját

Ostberg dominált, de Mexikó nyerte a Nemzetek Rallyját

-

Mads Ostberg rajt-cél győzelmet aratott a mexikói Nemzetek Rallyján, azonban a norvég versenyző teljesítménye is kevés volt ahhoz, hogy ne a mexikói TV4 csapat legyen a legsikeresebb nemzet. 

Mads Ostberg egy szakasz kivételével az összeset megnyerte a mexikói Nemzetek Rallyján, azonban sikerével sem tudta győzelemre vezetni Skandinávia csapatát. 

Ostberg végül 2:14.7 perccel előzte meg 15 szakasz után a második helyen záró olasz Andrea Mabellinit, míg a harmadik helyen a mexikói Alejandro Mauro Sánchez további 1:06.5 perc hátránnyal ért célba. 

A mexikói versenyző eredményével és csapattársa, Gustavo Uriostegui 17. helyezésével azt jelentette, hogy a nemzetek értékelését a Mexikói TV4 csapat nyerte meg, köszönhetően a kiegyenlítői szabálynak, mely lehetővé teszi, hogy a különböző kategóriájú autókból álló csapatok fel tudják venni a versenyt az erősebb autók által alkotott csapatokkal. 

A Mexikó Rally pályáin zajló versenyen Didier Auriol, Julien Ingrassia, Max McRae és Alberto Battistolli is kiesett, Nil Solans az ötödik, Harri Rovanpera a kilencedik helyen ért célba. A 36 indulóból végül 19-en értek célba. 

A Nemzetek Rallyja egyúttal az Észak – és Közép-Amerikai Rally Bajnokság (NACAM) nyitó versenye is volt, itt Alejandro Mauro Sánchez 50.7 másodperccel győzte le a bajnoki címvédő Ricardo Corderot, míg a harmadik helyen Juan Carlos Peralta ért célba 17 percnél is nagyobb hátránnyal. Az FIA bajnokság értékelésében végül négyen teljesítették a szakaszokat. 

Friss