2024. május 03. 02:59

KezdőlapNE VEDD ELHét magyar páros a Mitropa Kupa szezonnyitóján

Hét magyar páros a Mitropa Kupa szezonnyitóján

-

Másfél hét múlva a Rebenland Rallyn kezdődik a Mitropa Kupa szezon, az osztrák bajnokság második versenyén pedig hét magyar párosnak is szurkolhatunk. 

A januári Janner Rally után a Rebenland Rallyval folytatódik az osztrák bajnokság, ez az aszfaltos verseny pedig a Mitropa Kupa szezonnyitója is lesz. 

A versenyre összesen 90 nevezés érkezett, köztük hét magyar párossal.

Klausz Kristóf és Papp Tamás, László Zoltán és Balázs Zsolt Rally2-es Skodával, Fischer Dániel és Buna Zoltán Subaru Imprezával, ifj. Kanyik Antal és Greffer Lajos Rally4-es Peugeot-val, Kocsis Imre és Bakos István R2-es Citroennel, Schuck János és Gonda Dániel Opel Astrával, Bencs Zoltán Péter és Bencs Gábor Honda Civic Type-R autóval áll rajthoz nyugati szomszédunkban. 

A verseny győzelmére Klausz Kristóf mellett jó eséllyel pályázhat a Janner Rallyt megnyerő Michael Lengauer, az osztrák bajnoki címvédő Simon Wagner, Hermann Neubauer, Julian Wagner, valamint az osztrák rekord bajnok Raimund Baumschlager is.

A festői szépségű tájon zajló versenyen 16 gyorsaságin összesen 162.48 km versenytáv vár a mezőnyre március 15-16. Között. 

A versenyt várhatóan a Janner Rallyhoz hasonlóan élő online közvetítésben lehet majd követni. 

Friss