2024. április 28. 13:10

KezdőlapNE VEDD ELA WRC3 címvédője újabb győzelmet aratott a Finn Rally Bajnokságban

A WRC3 címvédője újabb győzelmet aratott a Finn Rally Bajnokságban

-

A tavalyi WRC3-as bajnokságot megnyerő Roope Korhonen ismét nem talált legyőzőre a Finn Rally bajnokságban és könnyedén nyerte meg a sorozat harmadik idei futamát. 

Három verseny után két győzelemmel áll a Finn Rally Bajnokságban Roope Korhonen, miután a Riihimaki Rally után a hétvégi Tuuri Rallyt is megnyerte. 

A WRC3-as címvédő ezúttal hét szakaszból négyet nyert meg és rajt-cél győzelmet aratott, a második helyen Niclas Grönholm 42, míg a harmadikon Benjamin Korhola további 3.6 másodperc hátránnyal zárt. 

A toyotás Korhonen idén csupán a Lappföld Rallyt nem tudta megnyerni, ahol a finn értékelésben Mikko Heikkila és Teemu Asunmaa is gyorsabb volt nála. A finn bajnoki címvédő Asunmaa a hétvégi versenyen kizárásra került, miután Skodája nem felelt meg a minimális súlyhatárnak. 

Az előkelő negyedik helyet szerezte meg a Toyota Gazoo Racing utánpótlás programjának tagja, Yuki Yamamoto, míg csapattársa, Hikaru Kogure az utolsó szakaszon balesetet szenvedett.  

A versenyen elindult Jari-Matti Latvala is Toyota Celicájával, azonban a hatodik szakaszon baleset miatt kiesett.

A szezon három havas versenyei után Korhonen 21 pont előnnyel vezeti a bajnokságot Korhola előtt. A negyedik versenyt május végén már murvás szakaszokon rendezik. 

Friss