2024. április 27. 17:15

KezdőlapERCGreensmith és Llarena is lemaradt a dobogóról Spanyolországban

Greensmith és Llarena is lemaradt a dobogóról Spanyolországban

-

Gus Greensmith és Efrén Llarena is a spanyol Szuperbajnokság szezonnyitóján állt idén először rajthoz versenyen, ám mindketten lemaradtak a dobogóról a José Antonio Suárez győzelmével zárult versenyen. 

A murvás Rally Tierras Altas de Lorca versennyel kezdődött a Spanyol Szuperbajnokság idei szezonja, melyen Gus Greensmith és Efrén Llarena is idei első versenyén állt rajthoz. 

A versenyen a Monte-Carlo Rallyn kisebb meglepetést okozó Pepe López kezdett a legjobban és az első három szakasz után vezette a versenyt, azonban a negyediken a bajnoki címvédő José Antonio Suárez állt az élre, López pedig 15.4 másodperc hátránnyal a második helyre csúszott. A két spanyol versenyző csatája még egy szakaszon át tartott, azonban az utolsó előtti gyorsaságin López balesetet szenvedett és bár célba tudott még érni a szakaszon, a záró szakaszon már nem tudott elindulni. 

A skodás Suárez így végül 23 másodperccel előzte meg a második helyen célba érő toyotás Alejandro Cachónt, míg a harmadik helyen Diego Ruiloba további 26 másodperc hátránnyal ért célba Citroennel. 

És hogy mi történt Gus Greensmith-szel és Efrén Llarenával? A brit versenyző egy szakaszt leszámítva mindvégig a negyedik helyen állt, és végül ezt a pozíciót is szerezte meg 2.9 másodperccel lemaradva a dobogóról. 

Efrén Llarena pedig az első szakaszon sok időt vesztett, ami miatt csak a 11. helyen állt, később pedig csak az ötödik helyig tudott előre lépni, végül 25.9 másodperccel maradt el Greensmith mögött.

Friss